Aktuális

Átkok teszik pokollá az életünket

H. Á.

Létrehozva: 2014.05.17.

Guttmann Béla magyar edző száz évre megátkozta a lisszaboni Benfica focicsapatot. A portugálokat azóta is üldözi a balszerencse. Nem ez volt az egyetlen magyar vonatkozású átok, hiszen az egész magyarságtól több történelmi személyiségünkön át rengeteg településünket átkozták el. A Bors ezek közül válogatott.

Az átok többféle lehet Abrilla tisztánlátó szerint.

– A legegyszerűbb a ráolvasás, ami szóban történik. A komolyabb átkoknál segédeszközök is vannak, akár egy voodoo szertartásnál. Az átok szétrombolja az aurát, beépül oda, saját magát teljesíti be. Félünk tőle és emiatt teljesedik be. Ma egyébként reneszánszát éli. Az átok vonatkozhat a szerelemre, a munkára, a párkapcsolatra, a családra. Sújthat egy embert, egy családot, egy területet, de egy egész népet is – kezdte általánosságban a tisztánlátó. Úgy véli, a turáni átok például valóban sújtja a magyarokat, ezt még az ősmagyar táltosok szórták István királyra és a magyar népre, amikor az ősi vallás helyett áttértünk a kereszténységre.

– Ez mára beépült az emberek életébe, gondoljunk csak a Himnuszra, ami egy sirám – mondja Abrilla, aki figyelmeztet: a mai napig sújtanak az átkok. – Van olyan borsodi falu, ami lassan teljesen elnéptelenedik, nem lehet ott építkezni. Megint másutt szinte csak nők élnek, mert kihaltak a férfiak. Egyszer magam is laktam egy elátkozott házban. Száz éve meghalt ott egy kislány, akit agyonnyomott egy szénás szekér, s az anyja öngyilkos lett. A mai napig ott kísért a szellemük. Eladni nem lehet, két hónapnál tovább senki nem tud ott lakni. Én éjszaka különös hangokat hallottam az ud­varon. A helyet négy fekete macska őrzi és uralja most is.

Turáni átok

„…midőn eleink István király akaratának engedelmeskedve felvették a keresztséget és megtagadták ősi hitüket, a táltosok megátkozták a magyarságot. Legyen sorsuk széthúzás és belviszály, soha, semmiben ne egyezzenek, belső féreg rágja a nemzetet, lassú pusztulás végezzen vele…” – így szól az ősi átok. Legenda lenne csupán? Vagy magyarázat történelmi sorcsapásainkra, a tatárjárástól a mohácsi vészen át Trianonig?

Ferenc József 13 rokona

„Az ég és pokol pusztítsa el boldogságát! Minden nemzetsége vesszen ki a föld színéről! Őt magát azokban verje meg az Isten, akik legközelebb állnak szívéhez! Az élete csak rombolás legyen, s a gyermekei nyomorultul pusztuljanak el!” – a hagyomány szerint ez az átok sújtotta Ferenc József osztrák császárt és magyar királyt miután kivégezték a tizenhárom aradi tábornokot. Emiatt az uralkodónak 13 családtagjának kellett elpusztulnia. Később valóban ennyi Habsburg halt különös, furcsa vagy tragikus halált. Többek közt Ferenc József első gyermeke, Zsófia hercegnő, aki kétéves korában halt meg, vagy felesége, Sissy, aki merénylet áldozata lett. A tizenharmadik 1914-ben Ferenc Ferdinánd főherceg halála volt. Emiatt robbant ki az első világháború.

Az egyik népszerű ártó a voodoo varázslat, amikor az elátkozottat szimbolizáló babába tűket szúrnak

Sarolta százévente kísért

A somogyi Ádándot ötszáz évig sújtotta Sarolta boszorkány átka, akit 1510-ben máglyán égettek meg. Ezután száz­évente valami borzalmas dolog történt a faluban. Kolostor épült Sarolta házának helyén 1610-ben, 1710-ben az összes apáca rejtélyes körülmények közt eltűnt, csupán egy Katalin nevű élte túl. A szerzetesrend vezetője 1810-ben lemészárolta társait, majd felakasztotta magát. Később a kolostort lebontották, de az 1910-ben a helyén piknikező négy iskolás sosem került elő. Az átok 2010-ben viszont megtört. Ahogy arról a Bors beszámolt: Ursinyi Julianna tisztánlátó levette a faluról a rontást.

Rémségek háza

Lilla King látó is megerôsítette, amit a helyiek beszélnek: elátkozott ház Ácson a Dózsa György úti ingatlan, amit sok éve épített egy család. Miután az apa meghalt, az özvegyasszony elvált lánya is odaköltözött. Hozzáment egy katonatiszthez, akit megcsalt, és aki ezért felkötötte magát.
Az anyósnak folyton megjelent veje szelleme, így kiadták a házat egy kétgyermekes családnak. A katona átka 2010. augusztus 20-án sújtott le újra. Ekkor Cs. Krisztián 92 késszúrással mészárolta le élettársát és annak két gyermekét. Utána megfürdött, tiszta ruhát vett és felakasztotta magát. Ma ismét lakják a horrortanyát.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164476_auto_resized.jpg
origo.hu

Ez a legnagyobb gödör, amelyet ember valaha ásott a Földön - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162295_auto_resized.jpg
life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158411_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158422_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714125624
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164478_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros