Árulkodó Orbán aláírása

Orbán rendkívül aktív személyiség – állítja a kormányfő aláírásait áttekintve a grafológus. A hivatali ideje alatt eltelt egy évben azonban erejét igénybe vették a tervei elé gördülő akadályok.
Orbán rendkívül aktív személyiség – állítja a kormányfő aláírásait áttekintve a grafológus. A hivatali ideje alatt eltelt egy évben azonban erejét igénybe vették a tervei elé gördülő akadályok.
Orbán Viktor elmúlt huszonegy évben adott négy aláírását mutattuk meg grafológusnak, aki a szakma szabályai szerint részletes elemzést nem adhatott, csak hozzávetőlegesen, nagy körvonalakban, általánosságban szólhatott a szignókról. Életöröm, optimizmus 1990 Kerekded betűket használt, a legtöbb közülük jól olvasható. A t-n az áthúzás már itt sem kicsi, hiszen több szomszédos betű terébe átér, ám a későbbi aláírások t-áthúzásához képest ez még nem is olyan jelentős. Ez a betű egyébként a vezetési igényt jelzi. A jobbra dőlő betűk a jövőbe nézést jelezhetik, vagyis látszik, hogy ebben az időszakban, azaz fiatalon, az optimizmus és az előtte álló feladatok, illetve lehetőségek foglalkoztatták. A vezetéknév és a keresztnév ugyanolyan erővel van jelen, előbbi a munkát, illetve az apai kötődést, a családot jelképezi, míg a keresztnév a magánszférát, az énképet. Az itt megjelenő hurkolás az életörömöt és a magabiztosságot jelzi.

Mi történt 1990-ben?
- Megszületik Ráhel lánya
- Az első szabad választásokon bejut a parlamentbe, a Fidesz 22 fős frakciót alakít. Nehéz időszak közben 1993 A betűk egyenesen állnak, összébb tolódnak, kezdik elveszíteni formájukat, pedig még nem telt el sok idő az előző, 1990-es szignóhoz képest. Ennek ellenére látszik, hogy az áthúzás a t betűn növekszik, az i betűk még mindig kivehetők. A betűk magassága, illetve szélessége a vágyak és a valós helyzet közötti kapcsolatot jelzik. Itt a keskeny o-ban a leginkább szembetűnő: nem minden alakult az elképzelései szerint.

Mi történt 1993-ban?
- A párt jobboldali irányvonalat vett, az újonnan létrehozott elnöki pozícióba Orbán került.
- A Fidesz liberális jellegének megőrzését szorgalmazó Fodor Gábor nevével fémjelzett csoport képviselő tagjai lemondtak a mandátumukról. A kilépőket több mint kétszázan követték. Érettség, határozottság 2006 Bő évtized eltelt az előző aláírás készítése óta, s gyorsabb, elnagyoltabb, ugyanakkor érettebb lett. Még mindig lelhetünk fel hurkokat, azonban elkezdenek balra dőlni a betűk. A keresztnevet teljesen áthúzza a t áthúzásával, amelyet pluszhurkokkal jelenítmeg, vagyis az intim szféra mellett a munkában határozza meg önmagát: amit tesz, az definiálja a személyét. Aláírása élettel teli, határozott.

Mi történt 2006-ban?
- A Fidesz a 2006-os országgyűlési választásokon a KDNPvel közös pártlistán indult, ám ellenzékben maradt.
- Gyurcsány Ferenc vezetésével az MSZP
– SZDSZ koalíció marad hatalmon. Az őszödi beszéd kapcsán október 9-én Navracsics Tibor bejelentette, hogy a Fidesz- és a KDNP-frakció minden alkalommal kivonul az ülésteremből, ha Gyurcsány napirend előtt felszólal az Országgyűlésben.
- Október 23-án a Fidesz nagygyűlésén bejelentette a KDNP-vel közös népszavazási kezdeményezést, melyben eredetileg hét kérdés szerepelt. Önmagával is szigorú 2011 Ebben az aláírásban, amely a jobb oldalon, kinagyítva látható, már alig van felismerhető betű, mégis talán a legérdekesebb mind közül. A t áthúzásából kiinduló vonallal teljesen bekeretezi a nevet és egyben középen át is húzza. A hatalom nemcsak lehetőséget, hanem korlátokat – néha terhet – is jelent számára. Önmagával egyre szigorúbb, a betűk elvesztik formájukat, az iből csak egy pont marad, az á ékezete végleg eltűnik.

Ez történt novemberig
- Egyéves kormányfői tevékenysége után népszerűségi mutatója az Ipsos szerint 38 százalékon állt 2011 májusában, szemben a beiktatásakori (2010) 53 százalékkal.
- A Nézőpont Intézet adatai alapján viszont az emberek Orbánt tartják az elmúlt húsz év legmegfelelőbb vezetőjének.
- Tavaly az alkotmány, a médiatörvény, illetve a bank- és a távközlési adó, idén a végtörlesztéssel a pénzintézetekre rótt terhek kavartak viharokat. A forint euróval szembeni árfolyama 300 forint felett jár, az ország a világ nyolcadik legkockázatosabb befektetői helyévé vált, legalábbis a londoni befektetőházak így vélik. [Az oldal tetején láthatók a tegnapi árfolyamváltozások. A tőzsdei kereskedés (BUX) mellett pénteki adat áll.]

Bors