Aktuális

Arany vécékefe, milliós vadászatok, jachtok – luxus politikus módra

Bors

Létrehozva: 2016.10.09.

Sok politikus kérkedik vagyonával, de sokan titkolóznak és lebuknak, mint a helikopterrel utazgató Rogán kabinetminiszter. Strómanok­ra íratott milliárdok, közpénzből épült elnöki pa­loták, milliós vadászatok a Bors összeállításában.

Táska, ing, lakás

Rogánról már évek óta tudni, hogy szereti a drága, márkás holmikat. Az Országgyűlésben egy négyszázezer forint körüli, Louis Vuitton hátitáskával fotózták le, amelyet a közfelháborodás hatására 1,1 millióért árverezett el jótékony célra.

A po­litikus egyedi készítésű ingeket, méregdrága Dolce&Gabbana farmerokat hord. Fotók tanúsága szerint van egy több millió forintba kerülő Hublot karórája is, de ezt nem ismerte el. Az is kiderült 2014-ben, hogy a budai Pasa parkban van luxuslakása, feleségével, Rogán Cecíliával közösen.

Vadászat milliókért

Nagyon költséges hobbit választott magának Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, akiről 2014-ben, még államtitkárként derítette ki az Átlátszó: 23 millió forintért rendelt meg egy csehországi fácánvadászatot.

A politikusról korábban is jelentek meg fotók, amelyeken többek között Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceggel, Miklós liechtensteini herceggel, illetve Oszter Sándorral vesz részt egy magyarországi vadászaton, majd elegáns ruhákban mulatoznak egy vadászházban.

Kóka és helikopter

Nem Rogán Antal az első politikus, akiről kiderült, hogy kedveli a helikoptereket. A milliárdos számítástechnikai vállalkozó, Kóka János 2004-ben lett gazdasági mi­niszter, és egy interjúban rögtön be is vallotta: tud helikoptert vezetni, egyik cégének van is egy gépe, amit saját költségén szokott használni.

Az akkor még ellenzéki Fidesz ezután azt követelte, hogy Kóka ajánlja fel a kisméretű – betegszállításra alkalmatlan – gépet az Országos Mentőszolgálatnak. A politikus 2005-ben kisebb balesetet is szenvedett helikopterével, de nem ő vezette.

Vécékefe aranyból

Elhűlve bámulták a többségében nyomorgó ukrán polgárok, micsoda ízléstelen pompa és nagyzás közepette élt Viktor Janukovics elnök, akit a kijevi forradalom űzött el 2014-ben. A diktátor titkos, addig senki által nem ismert luxusvilláját a felkelők nem rombolták le, hanem antikorrupciós múzeummá nyilvánították.

A lopott javakból Janukovics a francia királyi kastélyt kenterbe verő parkot építtetett, állatkerttel, mesterséges tóval, amelynek közepén egy vitorláshajót állítottak ki. A garázsban tucatnyi drága autó, motor, de még az elnöki toalett sem maradt ki a luxusból: a vécékefe nyele is aranyból készült.

Szegény Putyin?

Egy moszkvai társasházi lakás és egy Zaporozsec személyautó – papíron mindössze ennyi Vlagyimir Putyin orosz elnök vagyona, aki 1999 óta áll az ország élén. Pletykák és újságcikkek helyett személyesen az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának tisztségviselője, Adam Szubin jelentette be, hogy Putyinnak titkos számlákon több mint negyvenmilliárd dolláros vagyona van.

Magánrepülők, jachtok, luxusvillák állnak az elnök rendelkezésére a világ számos országában, viszont semmi sincs a saját nevén. Erre strómanokat használ – főleg baráti orosz milliárdosokat –, például Arkagyij Rotenberget, aki a dzsúdópartnere.

Palota közpénzből

Ritka, de van olyan politikus, aki büszkén vállalja, hogy az állam pénzén élhet királyok módjára. Recep Erdogan 2014-ben egy akkora – a török szultáni paloták stílusában készült – elnöki palotát építtetett magának, amely nagyobb, mint II. Erzsébet brit királynő Buckingham-palotája és a moszkvai Kreml. Az uradalom 350 millió dollárból épült és több mint ezer szobája van.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714056017
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714056017
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157966_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149504_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714056017
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714056017
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162562_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tragédia a színpadon: koncert közben halt meg a 31 éves énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra