Aktuális

Apja HIV-fertőzött vért adott be neki, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie

Bors

Létrehozva: 2016.10.19.

Brryan Jacksont apja még csecsemő korában fertőzte meg HIV-fertőzött vérrel, mert azt remélte, meghal a betegségben, neki pedig nem kell gyerektartást fizetnie. Senki nem gondolta, hogy 24 évvel később a már fiatal férfivá vált Jackson azért fog megjelenni a bíróságon, hogy apját még véletlen se engedjék ki a börtönből, üljön szépen csak bent, amíg lehet - írja a BBC. 

A fiú nyilatkozatában azt kérte, apját ne engedjék ki, és ami az egészben a legszomorúbb, hogy senki nem gondolta, hogy 2016-ban itt fog állni, mert úgy vélték 1992-ben - miután diagnosztizálták nála a HIV-fertőzöttséget -, hogy hazaküldik meghalni. A férfi a bíróságon egyszer pillantott rá csak a biológiai apjára, akit valójában nem ismer, csak egy rendőrségi fényképről. A fiú szülei egy katonai kiképzésen találkoztak még Missouriban, amin mindketten orvosként vettek részt. A kapcsolat ötödik hónapjában a nő teherbe esett, ami miatt apja annak idején a jó értelemben véve nagyon izgatott volt. Születésekor is még örült a gyereknek, majd miután hazatért egy szaúd-arábiai kiküldetésről, megváltozott a hozzáállása a gyerekhez.  

A férfi először letagadta, hogy ővé lenne Brryan, és miután a DNS-teszt bizonyította, hogy nincs igaza, akkor verbálisan és fizikailag is elkezdte bántani az anyát. Mikor végre elhagyta a nőt, Stewart nem volt hajlandó gyerektartást fizetni. Azt mondta, minek fizessen, a gyerek nem fog sokáig élni. Közben elhelyezkedett egy laboratóriumban, ahol vérteszteket végeztek, mint kiderült, innen lopta később a HIV-fertőzött vért. 

Amikor a csecsemő 11 hónapos lett már nem is volt kapcsolatban sem az anyával, sem a gyerekkel. Brryan anyja azonban felhívta a férfit, mert a gyerek kórházba került egy asztmás roham miatt. A nő úgy gondolta, ez azért érdekelheti Stewartot. Meg is jelent a kórházban, a nőt leküldte innivalóért és kettesben maradt a csecsemővel. Ekkor fertőzte meg. 

Amikor az anya visszatért a kórterembe, meglátta a férfit, és kiderült, olyan vért adott be a gyereknek, amely nem volt összeegyeztethető az övével. Miután rendbe tették az orvosok, hazaengedték, hiszen azt nem tudták, HIV-vel is megfertőzte. A következő hetekben a gyerek állapota romlott, és nem jöttek rá mi baja. Hosszú szenvedések után az anya kérte, szűrjék HIV-re is, és miután megjött az eredmény, annyit mondtak neki, öt hónapja van hátra a gyereknek, nem fogja túlélni, menjek haza, próbálják meg az utolsó hónapokat normális körülmények közt leélni.

Persze kezelték is gyógyszerekkel, hátha. Sokszor voltak kórházban, mindig egy fertőzés miatt kerültek be. Bár az egyik gyógyszer mellékhatása miatt hallássérült lett, egy idő után az állapota javulni kezdett az orvosok nagy meglepetésére. Rengeteg gyógyszerrel a táskájában meg is kezdte az iskolát, persze mindenki melegnek, AIDS-esnek csúfolta, és soha nem hívták meg vendégségbe. 

“A 90-es években még azt hitték, hogy a vécéülőkétől is megfertőződhet az ember, egy egyetemi könyvben pedig azt olvastam, hogy szemkontaktussal is beteggé lehet tenni másokat. Képzelhetik milyen gyerekkorom volt” - mondta a férfi a bíróságon. “Én filmeket nézve nőttem fel, míg másoknak az apja a pálya szélén drukkolt meccs közben. Ezért eleinte nagyon dühös voltam, mert nemcsak meg akart ölni, de az életemet is tönkretette. Ő volt a felelős azért, minden évben kórházban voltam, hogy mindenki félt tőlem. 

A fiú Bryan Stewart Jnr néven látta meg a napvilágot, de hozzátett egy r betűt a keresztnevéhez és most anyja vezetéknevén él. A bíróság ismét visszautasította “apja” fellebbezését, így 5 évig még biztosan rácsok mögött marad. Brryan Jackson most nagyon boldog, mert állítása szerint, egészséges. “Most átlag feletti a T-sejt számom. A HIV-státuszom, ki sem mutatható." A férfi egyébként motivációs előadásokat tart és legnagyobb álma, hogy jó apa lehessen. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161460_auto_resized.jpg
origo.hu

Óriási veszélyben vannak a gyerekek, csempészetre is felhasználják őket - mutatjuk a gyomorforgató részleteket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714076112
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160218_auto_resized.png
metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161912_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158837_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ő is lehetne Marco Rossi kezdő csatára az Eb-n, de egy éve csapata sincs

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714076112
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett egy utasokkal teli villamos a Krisztina körúton, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162976_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros