Anyja végignézte az átvágott torkú hétéves haláltusáját

Minden jel szerint egy tinilány végzett a gyermekkel.

Minden jel szerint egy tinilány végzett a gyermekkel.

Brutális és felfoghatatlan gyilkosság történt hétfő délután az angliai York városában: a hétéves Katie Rough épp hazafelé tartott, amikor valaki megtámadta. Jelenleg még nagyon keveset tudni arról, mi is történt pontosan - valamint arról is, hogy miért történt a szörnyűség.

Annyi bizonyos: a támadást többen is láthatták, hiszen a környéken többen kutyát sétáltattak - valaki közülük értesíthette a rendőrséget és a szülőket. Katie helyszínre siető anyukája, Alison átvágott torkú, haldokló kislánya mellett borult térdre, azt kiáltva: „Ne, ne! Ő az én lányom! Megölte!” A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a lánykát.

Katie mosolygós kislány volt. Érthetetlen, tini gyilkosa miért vágta át a torkát

A gyilkossággal kapcsolatban a hatóságok letartóztattak egy 15 éves lányt. Úgy tudni, a gyilkos fegyvert is megtalálták. A tini szerdán jelent meg először a bíróság előtt - írja a Sun. Egyelőre nem tudni, mi volt tettének indítéka. Az sem tisztázott, milyen kapcsolatban áll a családdal - ismerte-e az áldozatát? A feltételezett tettes a szerdai meghallgatáson egyetlen szót sem szólt - még amikor a nevét kérdezték meg tőle, akkor is csak mereven nézett előre.

A tragédiát csak növeli, hogy Katie szülei két héttel ezelőtt házasodtak össze. A hétéves volt az egyik koszorúslány a nagy napon.