„Anya halott, vigyázol ránk?” - csodát tett, pedig csak ötéves

Szomszédok értesítették a rendőrséget, miután az ötéves Salvatore Cicalese kopogott be hozzájuk, kezében kistestvérével. A kisfiú azok után hagyta el házukat kishúgával a kezében, miután a fürdőszobában megtalálta anyukáját, aki eszméletlenül feküdt a tus alatt. A kisfiú nem szerette volna, ha néhány hónapos kishúga meglátja halottnak hitt anyukáját, ezért egy takaróba csavarta, átsétált a szomszédba, és becsengetett. Az ajtót kinyitó asszony, Jessica Penoyer azt hitte, hogy Salvatore egy játék babát tartogat a kezében, ám azonnal megértette, hogy nagy a baj, amikor a gyerek megszólalt.

– Anyukám meghalt, vigyázol ránk? - tette fel a kérdést a kisfiú.

A szomszéd akkor vette igazán komolyan az esetet, amikor ráadásul meglátta, hogy Salvatore kezében nem játék baba van, hanem valóban a testvére. Azonnal hívta a hatóságokat, akik gyorsan a helyszínre érkeztek, megtalálták az anyát a fürdőszobában, aki nem halt meg, csak elájult. A fiú bátor tettével megmentette anyját, aki akár meg is fulladhatott volna a tus alatt.

A hírek szerint a helyszínre vezényelt tűzoltók tiszteletbeli tűzoltónak nevezték ki Salvatorét - számol be a történetről a The Sun is.