Aktuális

Angyalterápiával feloldhatók a félelmek, elakadások

Füredi

Létrehozva: 2019.06.02.

<p>Legtöbben kisgyerekként hallunk először az angyalokról, és szinte mindannyiunkban él valamilyen kép róluk. Leginkább szép, fiatal nőként vagy férfiként, esetleg pufók kisfiúként képzeljük el őket – de mindenképpen szárnyas alakként.</p>

De kik is az angyalok? A vallási tanításokban Isten teremtményei, a Mindenható alakokba sűrített energiája a túlvilágon. Ők testesítik meg Isten fényét bennünk és körülöttünk. A Teremtőnél alacsonyabb, az embernél vi­szont magasabb rendű, természetfeletti szellemi lények. A jó angyalok Isten akaratát adják hírül az embereknek, és segítenek rajtuk. A bu­kott, gonosz angyalok pedig démonokként vagy ördögökként is ismertek.  

Gyógyír a gondokra

Az ezotériában is fontos szerepük van az angyaloknak és a segítségükkel történő gyógyításnak. Magyarországon két angyallátó írónő, Doreen Virtue és Lorna Byrne könyvei tették is­mertté és népszerűvé az angyalterápiát. 

Kesztler Amarill spirituális gyógyító és tanácsadó is foglalkozik a módszerrel. Mint mondta, fénnyel és szeretettel dolgozik, ehhez hívja segítségül a támogatókat: az arkangyalokat, akik a Teremtő meghosszabbított karjai, és az ő csapatukat alkotó angyalokat, akik valamennyien az adott személyen keresztül jelennek meg. Ez nem fizikai gyógyítás, hanem a léleké, az elakadások, gátak feloldása. Mindenkinek megvannak a saját angyalai, akikkel az illető felkészíthető egy vizsgára, műtétre vagy az élete más meghatározó eseményére. Ám nem minden baj gyógyítható pusztán angyalterápiával, bizonyos esetekben szükség van orvosi beavatkozásra, ilyenkor a műtétre megfelelő állapotba hozza az adott személyt, megszabadítja a gátaktól, majd feltölti ener­giá­val. 

Minden korosztály gondjait lehet így gyógyítani, és bármennyire megdöbbentőnek tűnik, már óvodás félelmeit is kezelte. Az első lépés a félelmek feltárása, feloldása, a terhek csökkentése, ezt követi a közös munka a lehívott angyalokkal. Munkája során egyrészt angyalok energiájával segíti az embereket, másrészt rávezeti őket arra, hogy ezek a természetfeletti segítők mindenki mellett ott vannak, csak fel kell ismerni a jeleiket, meg kell szólítani őket.

Az Orléans-i szűz és Mihály arkangyal  

Azt, hogy az angyalok vigyáznak ránk és segítenek rajtunk, a csodás gyógyulások mellett történelmi példák is igazolják. A leghíresebb Jeanne d’Arc története. A francia parasztlánynak 12 éves korában, 1424-ben voltak először látomásai, amelyek aztán egész életét végigkísérték, és ellátták tanácsokkal. Úgy vélte, Szent Mihály, vagy más néven Mihály arkangyal – aki egyike a hét arkangyalnak, ő a mennyei hadak nagyvezére és győztes harcosa – vezetésével an­gyalok jelentek meg előtte, akik Isten üzenetét hozták, és különleges feladattal bízták meg.

Isten azt kérte, hogy szabadítsa fel hazáját az angol uralom alól. A parasztlányból lett hadvezér akkor lett híres, amikor Orléans városát kilencnapos ostrom után felszabadította – innen ered másik neve: az Orléans-i szűz –, és több gyors győzelmet aratva a Loire völgyét is. A százéves háborúban a francia királyi hadsereg élén több meghatározó győzelmet aratott, amelyek megfordították a háború kimenetelét, és lehetővé tették VII. Károly trónra lépését.

A burgundok fogták el és adták az angolok kezére, majd az egyházi törvényszék elítélte, és 19 éves korában máglyán meg­égették. Végig hangoztatta, hogy mindent Mihálynak és az angyaloknak köszönhet, ők adtak neki erőt és irányították a tetteit. A szentszék döntését később felülvizsgálták, ártatlannak találták és mártírrá nyilvánították. 1920-ban szentté avatták. Ma Szent Johanna egyike Franciaország 9 védőszentjének.

Dalba foglalva

Az angyalábrázolás a művészek egyik kedvenc témája volt: a festők a templomi freskókon vagy a képeken hol meztelen pufók fiúgyermekként, hol szépséges vagy épp félelmetes szárnyas emberalakú lényként láttatják őket. A könnyűzenében is több híres angyal szerepel: a V’ Moto-Rock együttes Angyallány vagy az LGT: Ha eljönnek az angyalok című száma egy­aránt nagy ma­gyar sláger.

A Scorpions frontembere pedig egyenesen azt énekli a Send Me An Angel (Küldj nekem egy angyalt) dalban, hogy a sötétből van kiút, egy átjáró, amelyen angyalok vezetnek át mindenkit. Ha egy hasonlóan sötét élethelyzetben vagy, akkor kérd az angyalok segítségét, és ők kivezetnek a fényre! 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141981_auto_resized.jpg
origo.hu

Hatalmas tengeri szörny vetődött partra Angliában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27193_resized.jpg?avcount=1713465611
origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139890_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135785_auto_resized.jpg
ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139930_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27194_resized.jpg?avcount=1713465611
origo.hu

Brutálisan kiraboltak több luxusüzletet BudapestenBrutálisan kiraboltak több luxusüzletet Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713465611
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713465611
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze