Állatkínzó vallomása: Kötelességem volt, hogy meggyilkoljam őket!

Kegyetlen sorokat lehetett olvasni néhány nappal ezelőtt a legnagyobb közösségi oldalon. Egy fiatal lány arról vallott bejegyzésében, hogy borzalmas állatkínzást követett el. A macskája ugyanis nemrégiben hat kiscicának adott életet. Az újszülött kisállatokat azonban nem tudta volna felnevelni, így kegyetlen elhatározásra jutott: végezni fog velük.

– Odaadni nem tudtam volna senkinek sem őket. Én most öltem először újszülött kiscicát. Szörnyű volt persze, de úgy csináltam, hogy gyors legyen – írta beszámolójában a Facebook-oldalán, majd egy kérdést is felvetett.

– Sze­rintetek elítélendő, hogy ezt tettem, vagy csak azt tettem, amit sajnálatosan meg kellett tennem? – szólt a nyilvánosság elé tárt ré­mesen költői feltevés. Hozzátette: az állatok megölésében a párja is részt vett. A kiscicák elpusztításáról szóló beszámolója rövid időn belül hatalmas botrányt váltott ki a Facebookon, így a lány a népharagnak engedve hamarosan törölte is a bejegyzését. Sokan nem értették, hogy egyáltalán mi szükség volt a rémtettét világgá kürtölnie, amelyre azt felelte, hogy muszáj volt mindezt kiírnia magából.

A lány meg volt arról győződve, hogy a legjobbat cselekedte, amikor megölte az állatokat (képünk illusztráció) © AFP

8 hónap börtön

Macskák kínzásáért a legutóbbi ítéletben nyolc hónap börtönre ítéltek egy férfit, aki visszaesőként követte el tettét.

A csepeli elkövető 8-9 hetes macskákat taposott meg.

Sokan az ivartalanítás elmulasztását is a szemére hányták, de erre elmondása szerint nem volt pénze. Egy későbbi üzenetváltásból az is kiderült: egyáltalán nem érezi magát bűnösnek.

– Csak azt tettem, ami a kötelességem volt – szólt az állatkínzó indoklása. A bejegyzés több állatvédő szervezetnél is kiverte a biztosítékot. A bejegyzés nyomán elsőként az újpesti Állatmentő Liga lépett, akik állatkínzás miatt azonnyomban feljelentést tettek a rendőrségen.