Alkohollal fotózták a sosem ivó Szijjártót

Borosüveggel a kezében kapták lencsevégre a híresen alkoholellenes Szijjártó Pétert. Ám a külügyminiszter buliban is inkább vizet iszik.
Borosüveggel a kezében kapták lencsevégre a híresen alkoholellenes Szijjártó Pétert. Ám a külügyminiszter buliban is inkább vizet iszik.

Miniszterek és államtitkárok igazi bölcsője a Fidesz ifjúsági szervezete. Akik tíz éve a Fidelitasban keresték a számításukat, mára vezető politikusok lettek. Ez is kiderül abból a képgalériából, amely 15 évre visszamenőleg bemutatja a szervezet életét a honlapjukon. A többnyire táborokban, bulizásokon elkapott fotókon az akkori fiatalok szívesen eresztették el magukat.

Az alkoholt híresen elutasító Szijjártó Pétert is először a Fidelitas képein lehet itallal látni.

– Éle­temben nem ittam se kávét, se alkoholt – nyilatkozta tavaly októberben a külügyminiszter a 888.hu-nak. Korábban az Origónak azt is mondta, akkor sem inna, ha Orbán Viktor hívná meg egy pohárkára.

– A miniszterelnök ismer, annyit mond, ha alkohollal kínálnak minket, a gyereknek csak hozzanak vizet – mondta.

Így meglepő az a 2004-es fotó, amelyen a Schmitt Pál mellett ülő Szijjártó épp egy üveg borból tölt a szervezet születésnapján. Mivel az akkori EP-képviselő Schmitt előtt is áll egy üres pohár, nem egyértelmű, vajon Szijjártó kinek szánja az italt.

– Egy biztos, nem magának töltötte, mert soha nem iszik alkoholt – szögezte le kérdésünkre a Külgazdasági és Külügyminisztérium illetékese.

2006-ban még Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere is elugrott a Fidelitas tokaji táborába. Mint sajtósától megtudtuk, az ellenzéki politikus még politológusként vett részt Török Gábor elemzővel egy kerekasztal-beszélgetésen. Az esti bulira már maradt.

A hangulat láthatóan mindig garantált volt. Lekapták még 2007-ben egy rekesz sörrel Csepreghy Nándort, aki ma már a Miniszterelnökségen miniszterhelyettes. Tánc közben látjuk Koszorús Lászlót, aki ma a fogyasztóvédelemért dolgozó helyettes államtitkár. Szintén a Fidesz ifjúsági szervezetében kezdett Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is, aki szinte semmit sem változott az évek során.