Alkoholista volt az anyját halálra verő Magdi

A hatóságok visszatérő vendégek voltak abban az örkényi utcában, ahol Sz. Magdolna lakott édesanyjával, akit lánya már megölése előtt is többször megvert.
A hatóságok visszatérő vendégek voltak abban az örkényi utcában, ahol Sz. Magdolna lakott édesanyjával, akit lánya már megölése előtt is többször megvert.

Nem ez volt az első eset, hogy kezet emelt anyjára az 54 éves, örkényi Sz. Magdolna. A nő olyan brutálisan megverte édesanyját, hogy a nyolcvanesztendős asszony belehalt sérüléseibe.

– Hosszú ideje ketten éltek, Magdi apja húsz éve meghalt – mondta el a családról Juhász Tiborné, az egyik szomszédasszony. – Magdi elvesztette a munkáját, nem dolgozott, Julis néni nyugdíjából éltek.

A kis összeg nagy részét alkoholra költötte Magdolna. Előfordult, hogy Julis nénit küldte el a boltba italt venni. Az évek óta tartó alkoholfogyasztás erőszakossá tette Magdolnát, többször megverte az édesanyját.

– Legutóbb tavaly nyáron ke­rült kórházba Julis néni, több napig benn tartották, olyan súlyos sérülései voltak – mesélte a szomszédasszony.

Magdolnát akkor bevitték a rendőrségre, később mégis kiengedték. Ez állítólag többször is megtörtént, az utcában visszatérő vendégek voltak a hatóság em­berei. A lány a legutolsó bántalmazás után meghúzta magát, sokáig csendesen élték mindennap­jaikat. Egészen szerda estig.

© Fotó: Bánkúti Sándor

A verés során elszenvedett sérüléseibe belehalt asszonynak nem volt több gyermeke, csak Magdolna, aki sosem ment férjhez.

A helyiek azt rebesgetik, Magdolna a pohár fenekére nézett azon az éjszakán, amikor halálra verte édesanyját. Magdolnát ember­öléssel gyanúsítják.