Aktuális

Alig egy év alatt az Instagram miatt fogyott 60 kilót a tinilány

Bors

Létrehozva: 2019.05.23.

Gyakran hallani, hogy a közösségi média erősen hozzájárul a fiatalok testképzavarához. Modellek, influenszerek, hírességek – mind a tökéletességet mutatják meg például Instagram-profiljaikon.

Léteznek emellett persze a természetességre, vagy a teltebb formákra fókuszáló felhasználók is, ám mind közül a leghasznosabbak mégis azok a profilok, melyek inspirálóan hatnak más felhasználókra. Legyen szó testi vagy lelki változásról, az inspiráció mindig, mindenkinek jól jöhet.

A 19 éves Josephine Desgrand is gyakran bújta az Instagramot, majd az ott fellelhető életmódváltásra öszötönző bejegyzéseknek köszönhetően több mint 60 kilogrammot dobott le magáról.

Desgrand története nem különösebben meglepő: a cukorkák, csokoládék és fagylaltok megszállottjaként rövid időn belül 120 kilót nyomott. Az otthoni konyhaszekrény állandóan tele volt pakolva rágcsálnivalókkal és édességekkel, ezért az ausztrál fiatal bármennyire is próbálkozott a súlyvesztéssel, mindig elcsábult a közeli finomságok miatt.

A tini főként nyáron, nyári ruhákban érezte kellemetlennek méreteit, önbizalma szinte alig volt. Desgrand egy ilyen nyári napon úgy döntött, változtatnia kell. Gondolt egyet, és felment az Instagramra, ahol olyan hétköznapi embereket kezdett követni, akik komoly életmódváltáson, súlyvesztésen mentek keresztül.

– Naponta mentem fel az Instagramra, imádtam nézni azokat az inspiráló fotókat. Mindig is húsosabb voltam, a családommal imádjuk az ételt: mindig volt csoki és csipsz a szekrényben.

– Egy nap, amikor a tükörbe néztem, ráébredtem, hogy a normális méret háromszorosát viselem magamon, ám hiába próbáltam fogyni, az édességek nyertek. Bármilyen édességet képes voltam felfalni főétkezések között. Imádtam a sütiket, a csokit, a jégkrémet, de ma már ha édesre vágynék, egyszerűen elszopogatok egy mentolos cukrot, és kész.

– Sosem éreztem jól magam nyári ruhákban, majd rájöttem, hogy változtatnom kell. Követni kezdtem több fogyós sztorit az Instagramon és a YouTube-on, amitől teljesen megváltozott a gondolkodásom. Hozzám hasonló, átlagos emberek elképesztő változásaikról posztoltak fotót. Rájöttem, hogy én is képes vagyok rá. A leghasznosabbak azok az információk voltak, amik segítettek helyettesíteni a rágcsálnivalókat – részletezte a fiatal lány.

Desgrand tehát a helyettesítő ételek segítségével tudott a legmesszebb jutni, sőt, rájött, hogy ez nem egy diéta, ez sokkal inkább egy másfajta életmód. A tini egy év alatt 60 kilót fogyott, elmondása szerint pedig mostanra ha ételt kíván, azok egytől egyig egészségesek.

A lány azóta ugyanúgy szeretne inspirálni másokat, ahogyan az Instagramon többen inspirálták őt: mostanra több mint 130 ezer követővel rendelkezik, és rendszeresen oszt meg részleteket az étrendjéről, életmódjáról.

(via)

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161213_auto_resized.jpg
origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714091112
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155020_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161912_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714091112
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163148_auto_resized.jpg
travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163306_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a gyermekedről szól vagy rólad?!” – Majka olyan születésnapi bulit rendezett kisebbik fiának, ami sokaknál kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162188_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros