Aktuális

Albínóknak és szőrös hónaljúaknak is rendeznek szépségversenyt

M. R.

Létrehozva: 2017.04.16.

A szépség mindig különleges, sosem átlagos. Ezért is rendezték meg a napokban Budapesten a kerekesszékes nők szépségversenyét, és ezért van számos példa a világban sokszor furcsa, de olykor lélekemelő megmérettetésekre.

Albínók

Tavaly rendezte meg a Kenyai Albínók Társasága a világ első albínó-szépségversenyét – férfiaknak és nőknek. Ezt a születési rendellenességet a melanin nevű anyag hiánya idézi elő, amitől a bőr nagyon világos, fényérzékeny, a szem pirosas, a haj pedig fehér vagy világosvörös lesz.

Afrikában az albínókat kiközösítik és terrorizálják. A sámánok például több ezer dollárt is fizetnek az albínók holttestéért, mert sokan varázserőt tulajdonítanak a testrészeikből készült főzeteknek.

Holokauszttúlélők

A 83 éves Rita Berkowitz nyerte a Miss Holocaust Survivor elnevezésű szépségversenyt, amit tavaly rendeztek meg Izraelben, és erősen megosztotta a közel-keleti országot. Jelenleg kétszázezer holokauszttúlélő van Izraelben, közülük 14-en kerültek a döntőbe.

– Nekem jutott az a kiváltság, hogy megmutassam a világnak: noha Hitler el akart minket pusztítani, itt vagyunk és élünk. Élvezem ezt a helyzetet – nyilatkozta például a verseny második helyezettje.

Aknaáldozatok

Az afrikai Angolában tartják a bolygó egyik legbizarrabb szépségversenyét. Az ország földje alatt taposóaknák milliói rejtőznek a korábbi polgárháború idejéből, ezektől évente több ezren halnak meg vagy válnak nyomorékká. A túlélők közül választják meg évről évre a legszebb hölgyet a Miss Landmine – azaz Miss Taposóakna – versenyen, akinek egy vagy mindkét lába hiányzik.

Szőrös hónaljúak

Kínában (Ázsiában) egészen más a nő­ideál, mint Európában. A természetesség híveként a férfiak általában szeretik a (nemi) szőrzettel rendelkező hölgyeket, de csak ha igényesen ápolják, nyírják azt. A legnépszerűbb kínai közösségi oldalon ezért hirdettek hónaljszép­ségversenyt, amin fotókkal lehetett in­dulni.

– A női hónaljszőrzet lehet imádnivaló, érdekes, humoros, szexi, komoly, többletjelentést hordozó – nyilatkozta a verseny ötletgazdája, Csiao Jue. A képen a bronzérmes Miao Zsao látható.

Bennszülöttek

Már 43 éve rendezik meg a délkelet-ázsiai Pápua Új-Guineában a bennszülött hölgyek szépségversenyét. Az indulók közül sokan még mindig a dzsungel apró falvaiban élnek. A hagyományos viselet itt a fedetlen kebleket jelenti, így a nyugatias ruhák mellett ebben is meg kell jelenni.

Az afrikai Nigerben praktikus okokból versenyeztetik hagyományos viseletben a fiatal férfiakat. A wodaabe törzsben a nők így választják ki jövendőbeli férjüket, a legszebb férfi pedig elnyerheti a legbájosabb és leggazdagabb nő kezét. A versenyzők hetekig gyakorolják a kecses járást, a táncot és a szép mosolyt. Tökéletes, fehér fogsor nélkül pedig esély sincs az indulásra.

Túlsúlyosak

Legalább nyolcvan kilót kell nyomnia azoknak a nőknek, akik Thaiföldön indulni akarnak a világ leghíresebb duciszépségversenyén. Miközben az európaiaknak általában karcsú, kislányos nők ugranak be a thai szó hallatán, a Miss Jumbo Queen arra hívja fel a figyelmet, hogy a teltebbek is lehetnek gyönyörűek. Továbbá a helyi vadvilágra is, főleg – nem véletlenül – az elefántokra. A győztes ugyanis egy évig viselheti az Elefántok Lánya kitüntető címet.

Várandósak

Egy szép nő terhesen is szép. Ezt bizonyítják az Egyesült Államokban megrendezett Miss Pre Labor Day nevű szépségversenyen készült fotók, amit egy kereskedelmi rádió szervezett. Az induló kismamáknak legalább hat hónapos terhesnek kell lenniük, és a saját fürdőruhájukban mutathatják meg vonalaikat.

Kerekesszékes szépségek

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157397_auto_resized.jpg
origo.hu

Drámai végjáték a Magyar Kupa elődöntőjében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27376_resized.jpg?avcount=1713926712
origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157031_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152307_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27374_resized.jpg?avcount=1713926712
origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713926712
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713926712
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156892_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/S-Xof8J-ele3PmKh94y3uwJQll5dPY69Jn-M9SHcDP8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2ZWIxZWRjOWRlMTRhNTZiNWVkYWMyMTJkYzJkYTZk.jpg
Borzasztó

Dráma Bács-Kiskun vármegyében: terhes édesanyjukkal együtt mentették ki a három pici gyermeket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/z3e30O1hGjk-YN5kqi9M1ktXNtosyE6BFUzaxoPwoNk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMzczZjg5M2IxODQ3ODE5NzQ4NTJhYTUwNjFjMDY0.jpg
Sokkoló

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi