Alaposan leoltotta a minisztert a magyar diák

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egyik Facebook-posztjában szólt be az oktatási rendszer miatt tiltakozó tanároknak, diákoknak. Egy komment képében azonban éltó válasz érkezett.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egyik Facebook-posztjában szólt be az oktatási rendszer miatt tiltakozó tanároknak, diákoknak. Egy komment képében azonban éltó válasz érkezett.

Év eleje óta tart a tiltakozási hullám a kormány oktatáspolitikája ellen. Több száz iskola tanárai és diákjai követelik például a Klik megszüntetését. Egy hete a Kossuth téren több ezer pedagógus tiltakozott.

Az oktatási államtitkár Klinghammer István egy interjúban azt találta mondani:
– Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál.

A mondatok óriási vihart kavartak. Eleinte egyre több tanár és diák osztott meg magáról, vagy osztályáról kockás inges fotókat. Később február 19-ét (a pénteki napot) kinevezték Kockás Inges Napnak. A résztvevők a ruhadarabbal fejezhették ki szolidaritásukat a tiltakozók mellett.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere – ide tartozik az oktatás – pedig alaposan ráfizetett egyik bátor Facebook-posztjáért.

– Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing számít, hanem a teljesítmény – írta a közösségi oldalára. A fotón épp a parlamentben köszöntött diákolimpikonok egyikével szelfizik.

A fagyi azonban alaposan visszanyalt. Egy másik diákolimpikon ugyanis teljesen kiborult és a poszt alatti kommentben kérte ki magának, hogy a kormány propagandagépezetnek használja a diáksportolókat.

– Én diákolimpikonként visszautasítom, hogy az állami propagandagépezet részévé tegyenek minket! – kezdi a posztot és kifejti többek közt, hogy egyáltalán nem becsüli meg őket a kormányzat, teljesítményükért például plusz egyetemi pontokat sem kapnak.

– Az lenne a minimum, hogy legalább ne használjanak fel minket propagandacélokra! Mintha mi, a megbecsült "fehér inges diákok" persze tudnánk, hogy minden a legnagyobb rendben van – írta a fiatal sportoló. A péntek éjszaka kirakott komment a legnépszerűbb lett a bejegyzés alatt, több, mint kétezren like-olták.