Akkorát bulizott az 52 éves, hogy majdnem megvakult

Egy teljesen legális szert vett magához, és nem sokon múlott, hogy emiatt veszítse el örökre látását.
Egy teljesen legális szert vett magához, és nem sokon múlott, hogy emiatt veszítse el örökre látását.

Egy 52(!) éves férfinek sikerült annyira túltolnia a bulizást a napokban, hogy majdnem megvakult. Szó szerint. A meg nem nevezett partikirály a Daily Star szerint a barátaival ünnepelt, és az alkohol mellett némi tudatmódosítót is magához vett. A poppers nevű szer, amit hazánkban rushként is ismernek egy 10ml-es üvegben árusított folyadék, amit inhalálni kell, és legálisan bármelyik szexshopban vagy akár az interneten is beszerezhető. Hatását tekintve erősen bódító, és eufóriát okoz, és elvileg nagyjából 2-3 perc után ez az érzés megszűnik és nincsenek utóhatásai. Elvileg.

A fent emlegetett brit férfi ugyanis egy jól sikerült szippantás után gyakorlatilag teljesen elvesztette a látását, és jó tíz napig csak a szeme sarkából látott néhány homályos foltot. Mivel a férfi panaszai nem szűntek meg azonnal, orvoshoz fordult, ahol elmondta, hogy mit vett magához. A diagnózis szerint a legális drogtól a szemének egy része, a fovea centralisa megsérült. Több mint egy hónapig tartó kezelés során sikerült valamit javítani a látásán, ám panaszai azóta sem szűntek meg teljeen.

A poppers használata során eddig nagyjából 30 látáskárosodással járó esetet regisztráltak, és mindenkinek felhívják a figyelmet arra, hogy bár ez a szer legális, használata mégis óriási kockázattal jár.