A választások miatt gyújtotta rá gyerekeire és tűzoltó férjére a házat a politikus?

Egy kétgyermekes család házában titokzatos tűz ütött ki augusztus végén a svájci Zofingenben. Az ügyészség azóta közölte, nem csak gyújtogatás, hanem emberölési kísérlet miatt is nyomoznak. A vádlott a 30 éves anya, aki indul a vasárnap tartandó helyi választáson.

Egy kétgyermekes család házában titokzatos tűz ütött ki augusztus végén a svájci Zofingenben. Az ügyészség azóta közölte, nem csak gyújtogatás, hanem emberölési kísérlet miatt is nyomoznak. A vádlott a 30 éves anya, aki indul a vasárnap tartandó helyi választáson.

A tűzesetről egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a szülők hálószobájában keletkezett, a ház pedig azóta is zárva van, a családot nem látták a környéken. Az anya, Marina M. két hete előzetesben ül. A férj a kezén súlyos égési sérüléseket szerzett, még mindig kórházban ápolják, míg az 5 és a 7 éves gyerekeiket családtagoknál helyezték el.

Az asszony indítéka állítólag az volt, hogy mint a jobboldali-populista Svájci Néppárt képviselőjelöltjeként magára fordítsa a figyelmet. A Blick.ch-nak az ügyészség megerősítette, hogy emberölési kísérlet miatt is vizsgálódnak, szerintük ugyanis a nő úgy gyújtotta fel a házat, hogy embert akart ölni, vagy legalábbis tudta, az is előfordulhat.

Nach Brand in Zofingen AG ermittelt Staatsanwaltschaft wegen versuchter Tötung: Wollte SVP-Politikerin ihren Feuerwehrmann verbrennen?

Es ist ein mysteriöser Brand, der sich Ende August im Haus einer vierköpfigen Familie in Zofingen abgespielt hat. Inzwischen ermittelt die Staatsanwaltschaft nicht nur wegen Brandstiftung, sondern auch wegen versuchter Tötung. Die Beschuldigte: die Mutter (30) der Familie. Und die will am Sonntag Einwohnerrätin werden.

A vád szerint a családapa, Christian M. hajnali 3:30-kor kelt fel a tűzre az első emeleti hálószobában, majd azonnal hívta a tűzoltókat, a saját haverjait, ugyanis ő is önkéntes tűzoltó. Hogy ezután mi történt a házban, egyelőre nem közölték a hatóságok. Egy szomszéd szerint az apa a sérülései ellenére mentette ki a házukból a gyerekeiket. Egy másik szomszéd szerint a – „mindig kedves” – anya hozta ki az egyik gyereküket.

A szomszédok Marina M.-ről azt is elmondták, hogy még kávét is vitt a tűzoltóknak, egyébként a férjével a temető kertészeként dolgozott. Nem is gondolják, hogy ilyenre lenne képes. A helyszínen még azt mondta nekik az anya, hogy a padlón jött befelé a szobájukba a tűz, amit akkor férje is megerősített. A nyomozóknak ugyanakkor gyanúsak voltak egyes jelek és kijelentések, ezért három hónapra előzetesbe került Marina M., aki tagadja a vádakat.

Az asszony pártjának helyi szervezete kiáll a nő mellett, és annak ellenére, hogy előzetesben van, még mindig lehet rá szavazni vasárnap.