A TEK terítette le a feleségét túszul ejtő Gyulát

Legalább négy alkalommal sütötte el Parabellumát az elhagyott férj, ám a csodával határos módon nem találta el menekülő feleségét.
Legalább négy alkalommal sütötte el Parabellumát az elhagyott férj, ám a csodával határos módon nem találta el menekülő feleségét.

Csak egy hajszálon múlott, hogy senki sem halt meg 2013. július 25-én, amikor P. Gyula valóságos ámokfutást rendezett Szigetszentmiklóson. A férfi pere a végéhez közeleg, kedden hirdetnek ítéletet a Budapest Környéki Törvényszéken.

© Fotó: Vadnai Szabolcs

P. Gyula 2009-ben kötött házasságot O. Adriennel, akivel ekkor már több mint 10 év óta élettársi kapcsolatban élt. A párnak két gyermeke született. Később azonban érzelmileg elhidegültek egymástól és Adrienn megismerkedett K. Tamással, akivel hamarosan össze is költözött, valamint a válókeresetet is beadta. P. Gyula nem tudott belenyugodni abba, hogy feleségének új barátja van. Elhatározta, hogy fegyverre tesz szert, ezért letette a fegyverviselésre jogosító alkalmassági vizsgát. 2013. januárjában kapta meg fegyvertartási engedélyét.

2013. július 25-én reggel az óvoda előtt várta volt feleségét. Elszánt volt, az volt a célja, hogy végezzen feleségével, majd önmagával is. Amikor felesége beszállt a saját gépkocsijába, beugrott mellé és utasította, hogy induljon el és merre menjen. Adrienn ezt nem tette meg és abba az irányba indult, ahol élettársa, K. Tamás dolgozott. Amikor odaértek, segítségért kiabált és igyekezett elfutni az autótól. Ekkor P. Gyula üldözőbe vette és 3-4 méter távolságból három alkalommal rálőtt Adriennre. A férfi rálőtt K. Tamásra is, a kezét találta el. A férfit a kiérkező TEK tette ártalmatlanná.