A Szentföldön járt Orbán Viktor fia

Jeruzsálembe utazott barátaival Orbán Gáspár, aki a keresztényközpontot is felkereste, s szívesen beszélgetett a helyiekkel.
Jeruzsálembe utazott barátaival Orbán Gáspár, aki a keresztényközpontot is felkereste, s szívesen beszélgetett a helyiekkel.

Néhány napja még a vizes vb megnyitóját nézte meg édesapjával a helyszínen, ám aztán Izraelbe utazott Orbán Gáspár. A kormányfő fia a Facebook-oldalán osztotta meg élményeit. A többi között ellátogatott a jeruzsálemi keresztényközpontba, közelről látta a Holt-tengert, amiről videót is készített, és szívesen beszélgetett turistákkal és helyiekkel is. Még izraeli katonalányokkal is fotózkodott. A Jézus útját követő Gáspár – mint beszámol róla – kapott egy jeges kávét ajándékba, ugyanis egy büfés fájlalta a karját, de ő és barátai imát mondtak érte. De egy örmény keramikussal és franciákkal is összehozta a sors az utazás során.

Izraelben Jézus útját követte. Beszámolója szerint ha imát mondtak valakiért, örömmel fogadták © Thinkstock

A 25 éves fiatalember a haza­úton is élményekkel gazdagodott. A repülőn egy lány nagyon fájlalta a karját, amit a nap megégetett. „A lánnyal még a reptéri büfében beszélgettünk, most megengedte, hogy imádkozzunk. Nem kis feltűnés a repülőgép szűk folyosóján, ahogy a lány ülése mellett guggolva imádkozunk a karjaiért, az egyébként keresztény család és más utasok szeme előtt” – írta nyilvános Facebook-bejegyzésében Gáspár. A légi utaskísérő sem értette, miért a folyosón térdepelnek. A lány azonban másnap írt Gáspáréknak, megköszönve az imádkozást, hogy már egyáltalán nem fáj a karja.

Orbán Gáspár az egyik alapítója a Felház nevű keresztény gyülekezetnek © Fejér Bálint

A kormányfő fia külön kitért arra, hogy ha imát mondtak valakiért, mindenki egyöntetűen pozitívan fo­gadta. „Mint otthon is: el­utasítással, le­gyintéssel vagy haraggal alig találkozni, míg az elgondolkodás, az öröm vagy az elérzékenyülés általános” – írta.

Megtalálták a hitet

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg korábban tagadta a vallásos hitet, de mára megtért, és úgy látja, a vallás nagyon fontos az életben.

A gyereksztárból felnőtt botrányhőssé vált Justin Bieber egy letartóztatása után döntött úgy, hogy szemléletet vált. Megkeresztelkedett, és már templomba is rendszeresen jár.

Kelemen Anna Johnny K. Palmerrel volt közös istentiszteleten.