A szálloda erkélyéről zuhant ki Zita

Sportos életmódja mentette meg attól, hogy szörnyethaljon, amikor kizuhant egy szálloda erkélyéről – mondja Szőke Zita.
Sportos életmódja mentette meg attól, hogy szörnyethaljon, amikor kizuhant egy szálloda erkélyéről – mondja Szőke Zita.

Csak egy reccsenést hallott, aztán már csak kiabálására, a körülötte heverő kerítésdarabokra emlékszik. A pécsi személyi edző szinte napra pontosan két éve esett ki egy szálloda erkélyéről. A fakorlát szakadt ki a háta mögül. Hat métert zuhant. Két csigolyája eltört, egyik nyakcsigolyáját eltávolították. Nyakában azóta is fém tartja a csigolyákat.

– Hónapokig két mankóval jártam, ülve aludtam. Egyedül a sportnak köszönhettem, hogy a testem erős volt, és nem haltam ott meg. Lelkileg túl vagyok rajta, de mindenestül újra kellett építenem az életemet – emlékszik vissza a Borsnak Zita.

Szőke Zita állítja, a meglazult fakorlát miatt esett ki

Felépülése durván egy évig tartott. Ahogy balesetének híre ment, vendégeit elvesztette, s közben 22 ezer forintnyi táppénzzel kellett beérnie. Zita valahányszor reakciót próbált kipréselni a szállóból, falakba ütközött.

© Pintér Péter

– A baleset után hiába kerestem az igazgatót, folyton leráztak. Egy idő után feltűnt, hogy a telefonkezelő agresszíven elutasít. Senki nem kért bocsánatot – mondja a hölgy, akinek a felépülés tortúrája mellett leginkább az fájt, hogy nem veszik komolyan. Két kapitányság is nyomozott az ügyben. A hivatalból indult eljárást gyorsan lezárták, ami miatt Zita panaszt tett.

A BRFK ennek helyt adott, miután kiderült, hogy a szálloda igazgatója munkakapcsolatot ápol a helyi rendőrkapitánnyal, így elfogultság miatt más városba tették át az ügyet. De az ottani nyomozás is hasonlóan zajlott.

Eltört a nyakcsigolyája

– Bizonygatnom kellett, hogy nem ugrottam, nem löktek ki, és nem voltam részeg. Kitalálták, hogy arccal előre estem. Meggyőződésem, hogy el akarják tussolni az ügyet – summáz az edző.

Végül perre ment a szállodával, ami lassan halad. Eddig mindössze három tárgyalás volt. Zita már újra dolgozik, de a baleset máig érezteti hatását.

– Ugyanaz a mozgás már nem megy, mint a baleset előtt. A jobb oldalam szúr, nehéz súlyt nem tudok felvenni. Talán sosem lesz ugyanolyan a mozgásom.