Aktuális

A Soros-szervezetek megint támadást indítottak Magyarország ellen Brüsszelben

Bors

Létrehozva: 2019.12.11.

Értelmetlen vita folyt az európai uniós Általános Ügyek Tanácsának keddi, második meghallgatásán. Ugyanazok a vádak és szólamok hangzottak el, mint az előző ciklusban - nem véletlenül, Soros György emberei továbbra is bent ülnek az Európai Bizottságban, elég csak Frans Timmermansra, a testület alelnökére gondolni. A magyar kormány képviselői hiába érveltek alaposan, Soros kórusa - ahogy Kovács Zoltán fogalmazott - meg sem akarta hallani, csak ismételgették a korábbi nevetséges vádakat. 

Tavaly szeptemberben fogadta el az Európai Parlament - saját szabályai felrúgásával, csalással - a Magyarországot megbélyegezni kívánó, Soros-Sargentini-jelentést. Miután a végletekig elfogult dokumentum átment az uniós döntéshozatalon, a tagállami minisztereket tömörítő Európai Unió Tanácsának asztalára került. Szeptemberben a testület tartott már egy meghallgatást, ahol Magyarországot Varga Judit igazságügyi miniszter képviselte, kedden azonban következett az újabb kör.

Mint ismert, a brüsszeli bürokraták alapvetően azt kifogásolják, hogy a magyar kormány (több más kormánnyal egyetemben) nem hajlandó asszisztálni az általuk képviselt bevándorláspárti politikához, és belemenni abba, hogy korlátlanul jöhessenek migránsok Európába. Európai színtéren az összes konfliktus a migrációs kérdésre vezethető vissza és a bevándorláspárti erők napról napra egységesen, ugyanazt hajtogatják, még akkor is, ha százszor megcáfolták őket. Az Unió története során először bizonyosodott be, hogy politikáját kívülről irányítják: az előző ciklusban a bevándorláspárti milliárdos, Soros György komoly befolyást szerzett az uniós képviselők és a bizottsági tagok körében. A saját maga által készített listáról derült ki, hogy Brüsszel tele van Soros megbízható embereivel.

Továbbra is Soros befolyása alatt áll Brüsszel

Ilyen előzményeket követően került sor a keddi, az Európai Tanács finn elnöksége által összehívott meghallgatásra, ahol a tagállamok miniszterein kívül a Bizottság tagjai is jogosultak voltak részt venni. Ezen a ponton érdemes megnézni a politikai erőviszonyokat az Unió egyik legfontosabb testületében. Emlékezetes, az előző öt évben a Juncker-Timmermans páros irányította az egyik legfontosabb uniós testület munkáját, hozzájárulva a migrációs válság mélyüléséhez. Bár májusban európai választást tartottak, most egyértelműen és ismételten bebizonyosodott, hogy

Soros emberei továbbra is ott vannak a mostani bizottságban is.

Ez ellen tiltakozott  Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is a meghallgatást követően. Frans Timmermans az előző ciklus után a mostaniban is bizottsági alelnök lesz. A holland politikusról közismert, hogy Soros egyik legfontosabb szövetségese. Valóságos történelme van kettőjük találkozóinak, legutóbb november közepén egyeztettek

A beszámolókból kiderült, az európai Soros-világ ugyanott folytatja, ahol abbahagyta: a meghallgatáson nem voltak hajlandóak érdemi vitát folytatni, csak a szokásos jelszavaikat hangoztatták. Ebből is látszik, a migrációpárti blokk nem a párbeszédben, hanem sokkal inkább a konfliktusok elmélyítésében érdekelt. A meghallgatás megmutatta, hogy az amerikai milliárdoshoz köthető erők a következő ciklusban ugyanolyan vehemenciával fogják támadni Magyarországot.

A Sargentini-utód is színre lépett

Előkerült Judith Sargentini utódja is. Mint ismert, a holland, zöldpárti képviselő írta az elfogultságáról ismert, jogállamisági helyzetet vizsgáló jelentést. Sargentini az európai Soros-világ tökéletes kirakatszereplője: rajta volt az amerikai milliárdos által kézben tartott uniós politikusok listáján, mindent egy lapra feltéve támogatta a bevándorlást, és régóta gyűlöli Orbán Viktor és a magyar kormány politikáját. Miután végigvitte feladatát, még május előtt bejelentette, ez volt az utolsó ciklusa.

Gyorsan találtak azonban a helyére embert: az Európai Parlament állampolgári jogi bizottsága Gwendoline Delbos-Corfieldre bízta a Soros-Sargentini-jelentés további gondozását. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Magyarország elleni eljárásban a francia zöldpárti képviselő fogja képviselni az EP álláspontját, szükség esetén pedig elkészíti a parlament következő állásfoglalását és tárgyal az intézmény nevében.

Várhelyi Olivér ellen is megmozdultak

A bevándorlásellenes blokk már a biztosjelöltek meghallgatásának idején megkezdte a támadást: a legmagasabb szinteken próbálták megakadályozni Várhelyi Olivér bővítési biztossá választását. Mint ismert, a magyar kormány a Magyarország Európai Unió melletti állandó képviseletének korábbi vezetőjét jelölte a tisztségre, amit Ursula von der Leyen bizottsági elnök támogatott. A csata azért alakult ki, mert Várhelyi az egyik legfontosabb portfóliót kapta volna, ez viszont nem nyerte el a Soros-blokk tetszését. Az ellenakció odáig fajult, hogy hazai titkosszolgálati értesülések szerint Soros György felhívta telefonon Daniela Schwarzert, a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) igazgatóját, és azt kérte tőle, járjon közben Angela Merkel német kancellárnál Várhelyi jelöltségének elkaszálásában. Végül Schwarzer közbenjárása elmaradt, Sorosék próbálkozása sikertelen volt. 

A Soros-szervezetek kórusa felsorakozott

Az Európai Parlament által indított, a hetes cikk szerinti eljárás tendenciózus, Magyarország és a magyar kormány elleni hadjárat, amelynek a Soros-szervezetek a gerjesztői- mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a vita után.

A Soros-szervezetek újabb és újabb jelentéseket adnak ki Magyarországról, ezzel pedig lehetetlenné teszik, hogy ez a joginak álcázott politikai eljárás egyszer véget érjen - tette hozzá.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714075512
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158568_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714075512
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159561_auto_resized.jpg
astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros