A négyéves Zalán delfineket szeretne látni, mielőtt elveszti látását

Mindent elkövet Pintér Enikő, hogy teljesítse a 40. szemműtétjére váró kisfia álmait. A 4 éves Zalán a tengert szeretné látni, és nagy vágya, hogy delfinekkel úszhasson.

– Zalán nagyon kicsi volt, még csak két és fél hónapos, amikor rosszindulató szemideg daganatot, úgymond retionblastomát diagnosztizáltak nála, ami mind a két szemét érinti. Ettől mondanom sem kell, hogy összeomlottam – magyarázta Enikő. – A folyamatos műtétek után és a pszichés megterhelések mellett, kiderült az is hogy egyre gyorsabban fellángoltak a tünetek nála, éppen ezért attól félünk, hogy hamarosan meg is vakulhat.

Édesanyja attól tart, a kis Zalán elveszítheti a látását

Az édesanya a Borsnak elmondta, hogy szeptember 22-én fogják elvégezni kisfián a következő szemműtétet és csak is utána tudnának elutazni.

– Sajnos a látása egyre jobban romlik, így félek, hogy nincs sok időnk hátra. Előfordulhat, hogy az orvosok döntés elé állítanak majd, hogy vagy engedem, hogy eltávolítsák a szemét, vagy belehal. Számomra egyértelmű, hogy az életben maradása mellett teszem le a voksomat – mesélte az édesanya.

A kisfiú még csak négyéves, de már több tucat szemműtéten van túl - állapota azonban sajnos így sem javul

Enikő most minden erején azon van, hogy mielőtt fia véglegesen elvesztené a látását, eltudja intézni neki a tengerparti utazást egy olyan helyre, ahol delfinárium is található a közelben. A terve megvalósításához minden segítséget örömmel elfogadna.