A meggyilkolt tanárnő gyerekeit apjuk neveli majd

K. Boglárka megölését tervezhette az extűzoltó P. István, ugyanis a tanárnő csak napokkal a halála előtt tért haza többhetes külföldi tanulmányútjáról.
K. Boglárka megölését tervezhette az extűzoltó P. István, ugyanis a tanárnő csak napokkal a halála előtt tért haza többhetes külföldi tanulmányútjáról.

Tanárok, diákok, barátok siratják napok óta K. Boglárkát, azt a némettanárnőt, akit pénteken végzett ki kegyetlen módon volt barátja, P. István. Mint azt a Bors megírta: a férfi először megölte Boglárkát, majd a holttesttel Újpalotán egy elhagyatott helyre autózott, ahol a kocsit felgyújtotta, és magával is végzett.
– Péntek hajnalban jöttek a rendőrök és a tűzoltók. Kaptak egy hívást egy férfitól, hogy ennek a háznak egy lakásába bezártak két gyermeket – meséli az asszony egyik ismerőse.

– A telefonáló nem mondta, mi történt, azonnal lecsapta a telefont, többet el sem lehetett érni. Sejtettük, hogy baj van, ugyanis Boglárka mintaanya volt, aki szinte egy lépést sem tett a gyerekei nélkül, és az biztos, hogy soha nem hagyta volna magára őket éjjel.

– A gyerekek aludtak, amikor bementek értük, pizsamában állt mindkettő. Nagyon jól viselkedtek, a fiú segített a pici húgának, a tűzoltók a második emeleti lakásból emelték le őket. Csak reméljük, hogy a szörnyűségből semmit nem láttak – mondja borzongva. Az ismerősök közül többen is úgy vélik, hogy Boglárkát nem a házban ölték meg.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

– Itt az egész utca be van kamerázva, bár egy hátsó ajtó is van. Úgy sejtjük, hogy Boglárka rájött, hogy nagy a baj, és próbálta ezt a férfit eltávolítani a gyerekei közeléből. Valószínűleg akár vele is ment, csak a gyerekeit ne bántsa, az utolsó erejével is a kicsiket óvta – mondja egy másik férfi. P. Istvánról már korábban ismerősei állították, az utóbbi időben nagyon labilis volt, valószínűleg Boglárka elleni támadását is tervezte egy ideje, ugyanis az asszony pár nappal a gyilkosság előtt tért vissza egy háromhetes berlini útról. Boglárka egy szakiskola speciális, sérült gyermekeivel foglalkozott. Diákjai, kollégái és barátai is mind siratják.
– Fantasztikus tanár volt, mindenki imádta őt. Hihetetlen, hogy többet nem látjuk a mosolyát. Az a férfi a legrosszabbat is megérdemli – mondta dühösen Boglárka egyik barátja. A gyerekeket édesapjuk neveli majd.