Aktuális

A kórházban tudta meg a lány, hogy szerelme meghalt a buszon

MR, BLN

Létrehozva: 2017.01.25.

Fiatal szerelmespár is volt a Veronában kiégett busz utasai között: a szörnyűséget azonban a Bors helyszíni értesülései szerint csak egyikük élte túl.

Még napokkal a tragédia után is égett gázolaj szaga érezhető a veronai A4-es autópálya hídjának tövében. A szívet tépő tragédia tizenhat áldozatától a veronai rendőrség díszőrség mellett, tisztelet­adással búcsúzott a szörnyű baleset helyszínén. Ők helyezték el emlékükre a mécseseket és virágokat a sztráda mellé.

Többé nem lehetnek együtt a fiatalok

A Bors információi szerint egy szerelmespár is utazott a buszon. A gyerekek kapcsolatáról a szülők és persze diáktársaik is tudtak. A balesetet azonban információink szerint csak egyikük, a lány élte túl, aki az egyébként is feldolgozhatatlan trauma után sokkot kapott barátja halálhírétől. A hír később, a kórházban érte utol, ahová kivizsgálásra vitték. A lány nem sérült meg súlyosan. Amint tehette, szüleit hívta volna, ám a helyi hatóságok az ő esetében közbeszóltak: úgy tudjuk, arra hivatkoztak, amíg nem tudnak biztosat az áldozatok kilétéről, nem volna szerencsés, ha a párja szülei esetleg az ő szülei útján értesülnének az esetleg téves hírről.

Törött bordával utazott a tini

A Bors úgy értesült: a balesetben elhunyt egyik fiatal lánynak több bordája eltörött a franciaországi sípályán, így eleve sérülten utazott haza. Azt viszont nem tudni, ez szerepet játszhatott-e abban, hogy nem tudta elhagyni időben az égő buszt.

Gyászoló apa: „Nem szenvedett a lányom”

Szívszorító bejegyzésben vett búcsút K. Flórától édesapja, László. A szinyeis lány volt az, aki barátnőjével saját zsebpénzéből segített budapesti rászorulóknak. Édesapja szerint lánya nem szenvedett, már a becsapódáskor életét vesztette.

„Semmire nem emlékszem az útról, nincsenek képek. 15.42-kor Verona Süd lehajtójánál már várt egy rendőrautó. Rendőrőrs, krízisközpont. 16.50-kor elkísértek egy külön helyiségbe. Leültettek egy székbe. Rajtam kívül mindenki állt. Körbevettek. Csend. Tudtam, mi következik” – számolt be a nehéz pillanatokról. Tolmács útján tudta meg: Flórát nem találták meg, „fennmaradt örökre a buszon”. „Labor. DNS-levétel. Kinyitottam a számat. Próbáltam könnyeimet elvezetni, hogy ne folyjék bele a számba.” Az apa torokszorító üzenettel búcsúzott. „Ha van valakid az életben, akit szeretsz, öleld át, és ne feledd el ezt a pillanatot. Nem tudod, hogy holnap mit mér rád a sors.”

Az utolsó boldog pillanatok

A franciaországi sítábor gyermekeik utolsó boldog élménye lehetett. A dunakeszi futsalcsapat tehetsége, S. Botond édesanyja fordult kéréssel sorstársaihoz: ha van bármilyen felvétele valakinek a síelésről, küldje el számára. „Sokat segítene lelkileg tudni, látni, hogy boldogság, szabadságélmény volt ez az egy hét nekik, ami miatt el kellett engednünk őket!” – írja Szilvia.

Húsz óra után jött az üzenet a fiútól: élek!

Megrázó pillanatoknak volt szemtanúja a Bors tudósítója a veronai hotelben, ahol a túlélő gyermekek vártak családtagjaikra. Egyikük, akinek telefonja minden holmijával együtt elégett, csaknem húsz órával a baleset után barátait szerette volna értesíteni a közösségi oldalán, hogy ő jól van. A fiú  segítséget kért az ott lévő újság-íróktól, hogy tudna belépni a hotel nyilvános számítógépébe. Csak úgy özönlöttek hozzá az üzenetek...    

Jó állapotú volt a diákok busza

Semmi olyan nyomot nem találtak az olasz hatóságok, amely a busz műszaki meghibásodására utalna – jelentette be a Norvégiában tárgyaló Szijjártó Péter. A külügyminiszter elmondta, a rendőrök nem találtak féknyomot, és a túlélők meghallgatásából arra következtettek: a balesetet megelőző percekben senki nem számolt be rendkívüli eseményről. Az olasz rendőrség nyilatkozata szerint viszont egyelőre nem zárták ki, hogy elaludhatott vagy rosszul lett a busz-sofőr. A gumiabroncsok durrdefektjét, mint lehetőséget nem említették, de nem is zárták ki. A nyomozók lekövették a jármű útját, és biztonsági kamerák felvételei alapján megállapították: a sofőrök előzőleg másfél órával korábban álltak meg, de nem vásároltak alkoholt a pihenőhelyen.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142207_auto_resized.jpg
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27196_resized.jpg?avcount=1713488416
origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137910_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Már gyerekként sem volt egyszerű eset" - Milák Kristófról sztorizott a magyar edző

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142187_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Telitalálat! Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139025_auto_resized.jpg
ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139930_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27195_resized.jpg?avcount=1713488416
origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17063274_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713488416
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713488416
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze