Aktuális

A kétgyermekes anya bevallotta: Hozzámentem a megerőszakolómhoz

Bors

Létrehozva: 2017.03.22.

<p>Csak 14 évvel később volt bátorsága elhagyni férjét, aki vőlegénykorában a saját kisbabájuk előtt erőszakolta meg.</p>

Forrás: Facebook

A 33 éves Helena Hayden 14 éven keresztül élt együtt a 36 éves James Uptonnel. Mindvégig titokban tartotta, hogy a férfi kapcsolatuk elején megerőszakolta, és hogy félt tőle.

Tavaly októberben a férfit a bíróság bűnösnek találta háromrendbeli nemi erőszak miatt, nyolc évet kell börtönben töltenie.

Helena, aki arccal és névvel vállalta most a Sunnak a szereplést, azt mondta, reméli, azok, akik hasonlót élnek át, tanulnak a hibájából és előbb lépnek.

Helena és James még gyerekkorában ismerkedett meg egymással: „Ugyanabban a háztömbben nőttünk fel, és mindig is szerettem, ahogy a barátaim is. 17 éves koromban kezdtünk el randizni. Öt hónappal később James a 21. születésnapján kérte meg a kezemet.”

Helena a jegygyűrűvel a kezén végre felnőttnek érzete magát, de ez nem sokáig maradt így.

„Ő döntötte el, mikor és mit vacsorázunk, sokszor visszautasította azt az ételt, amit én főztem neki”. De fülig szerelmes volt a férfiba, és fel sem tűnt neki a furcsa viselkedése, mindenhez jóarcot vágott Helena. 

Három hónappal később teherbe esett a nő: „Nagyon örültünk, és nem tudtam tovább várni arra, hogy saját családunk legyen”. 2002 májusában született meg a ma 14 éves Jessica (a gyerek védelmében álnéven nevezik), több mint 4 kilóval. A férfi azonban semmit nem segített, a pelenkázástól kezdve a fürdetésig mindent Helenának kellett megcsinálnia.

Csak négy nappal Jessica megszületése után „Azzal zaklatott, hogy szexeljek vele, de még fájdalmaim voltak, hogy egy olyan nagy babát világra hoztam. Teljesen megdöbbentem. Nem fogadta el a nemet válaszként.”

Ráadásul a férfi viselkedése ennél csak még rosszabb lett az idők folyamán: „Ő felügyelte a pénzünket és elválasztott a barátaimtól. Ha el mertem hagyni a házat, azonnal üzenetekkel kezdett el bombázni, hogy biztos megcsalom. Úgy éreztem megfulladok, teljesen átvette az életem irányítását.” – mondta Helena a lapnak.

2003-ban éppen takarított Helena, Jessica pedig csak pár méterre a gyerekágyában játszott, mikor a férfi betoppant a szobába. „Lefogott és megerőszakolt az ágyban. Hogy meg ne ijesszem a lányom, összeszorítottam a fogaim, és engedtem neki.”

„Ezek után undorítónak éreztem magam. James bűnbánó volt, de nem akartam, hogy a közelembe jöjjön. Remegtem, és képtelen voltam elhinni, hogy ez történt velem, egy ilyen undorító dolog, ráadásul a lányunk előtt.”

Helena ezek után el akarta hagyni Uptont, de félt. 2004 augusztusában pedig megszületett második lányuk is. Egy évvel később barátaik és szüleik előtt keltek egybe.

„A számon széles vigyor látható az esküvői képeken, de belül sikoltoztam. Összeházasodni Jamesszel az utolsó dolog, amit akartam, de túl zavart voltam ahhoz, hogy elmeséljem a szeretteimnek, mi történt velem.

Upton az esküvő után sem változott meg, ócsárolta Helenát, dagadtnak és csúnyának nevezte. „Érzelmileg teljesen tönkrementem a szexuális és lelki erőszaktól”.

Férje még több alkalommal megerőszakolta. Helena egyre jobban lefogyott a stressztől, 2014 októberében depressziót diagnosztizáltak nála. Két hónappal később összeszedte a bátorságát, és elhagyta Uptont. „Felvillant egy égő a fejemben, és rájöttem, sose leszek jobban, ha mellette maradok.”

Upton nem engedte el a nőt olyan könnyen, telefonhívásokkal, üzenetekkel bombázta, míg Helena 2015 áprilisában végül feljelentette a férfit.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180365_auto_resized.jpg
origo.hu

Meghalt Kerényi Miklós Máté édesanyja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714600509
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174010_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174580_auto_resized.jpg
vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176568_auto_resized.jpg
ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175766_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27653_resized.jpg?avcount=1714600509
origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176985_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 1.: a Szűz hallgasson a megérzéseire, a Bak kapcsolódjon ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714600509
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173453_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó