Aktuális

A kenderesi Dixy Európa legjobb szukája

H. Z.

Létrehozva: 2016.10.11.

Szenzációs eredmény született az isaszegi Európa-bajnokságon, amit agaraknak rendeztek. A sprint számban ugyanis a kenderesi Szilágyi Gyula kutyája, Kengyelfutó Dixy diadalmaskodott a szukák között.

Európa legjobban sprintelő kutyusa lett egy gyönyörű, két és fél éves angol agár szuka. Tulajdonosa, a Kenderesen élő Szilágyi Gyula csaknem könnyekig meghatódott a verseny után, amelyen a 275 méteres távot 16,92 másodperc alatt teljesítette kutyája.

– Már gyerekkoromban kiderült, hogy imádom az állatokat. A szüleim nem voltak túl boldogok, amikor hol egy ga­lambbal, hol egy papagájjal, vagy éppen egy nyúllal állítottam haza. Amikor pedig a hörcsögeim kimásztak a dobozból, és összerágták az ágyneműt, igyekeztem nagyon meghúzni ma­gam – emlékszik vissza mosolyogva Szilágyi Gyula, aki az első agarát egy szomszédtól kapta.

– Velünk szemben lakott egy idős bácsi, aki látta, hogy mennyire imádom az állatokat, így 6-7 éves koromban vett nekem egy angol agárt. Azóta három­ esztendő kihagyással, amikor Miskolcon tanultam, mindig volt aga­ram – mondja Gyula. A férfi három évvel ezelőtt döntötte el, hogy versenyezni fog.

– Akkor került Kenderesre egy kutya a Kengyelfutó kennelből, ami az ország egyik legjobbja. A tenyésztő, Burián László kutyái nagyon sok országban ismertek. Annyira beleszerelmesedtem a fajtába, hogy én is szerettem volna egy angol agarat ebből a kennelből. Végül a most győztes Dixyt, illetve Dalmát vásároltam meg, ám utóbbi sajnos egy húzódás miatt már alkalmatlan a versenyzésre.

Gyula öccsével, Viktorral trenírozza Dixyt, sőt annyira jó testvérek, hogy vállalkozóként együtt dolgoznak a sertéstenyésztésben is.

– Következő álmunk a világbajnoki cím megszerzése, de addig is október 22-én lesz egy újabb hazai verseny Isaszegen, amin természetesen rajthoz állunk Dixyvel – mondja Szilágyi Gyula. 

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében