Aktuális

A jóhiszemű hekkertől a megkéselt hősig - jót akartak, de ráfaragtak!

Bors

Létrehozva: 2017.07.30.

Olykor csak közröhej tárgya lesz a balga jóakaró, de a segíteni akarás többször vezetett tragédiához is. A Bors összeszedte a legérdekesebb eseteket, amikor a jószándék rosszul sült el.

Alaposan pórul járt az a 18 éves számítógépes zseni, aki a BKK digitális jegyrendszerét tesztelve talált komoly biztonsági hiányosságokat. Ezt jelezte a cégnek, cserébe feljelentették. A rendszert kivitelező T-Systems és a fővárosi közlekedési társaság is bocsánatot kért, de az ügy már elindult a maga útján, még nem tudni, a segíteni akaró, meggyanúsított fiatalt bíróság elé állítják-e.

Kesztyűben osztott

A dél-afrikai Demi-Leigh Nel-Peters modell igazán jót akart, amikor egy johannesburgi konyhán HIV-betegeknek osztott ételt. Csakhogy a szépségkirálynő kesztyűt viselt végig, amiért durva támadásokat kapott, s tudatlan­nak, rasszistának bélyegezték. A ma­gyarázat egyszerű volt: mivel ételhez nyúlt, a higiéniai normákat akarta betartani. 

Játékos rendőrök

Nagyot nézett Bogdán Golyó Zsolt világbajnok bokszoló, amikor két jókora szatyorral a kezében hirtelen készenléti rendőrök gyűrűjében találta magát. Golyó épp a Szusza Ferenc Stadion közelében volt, egy Újpest–Ferencváros meccs előtt, ezért is volt annyi rendőr a környéken. Darabra kipakoltatták a szatyrait, ám a rendőrök csak játékokat találtak nála, Golyó ugyanis óvodásoknak gyűjtött adománnyal tartott hazafelé.

– Azt mondták, gyanús alakokat keresnek – mesélte a héten a Borsnak nevetve a férfi, viccesen hozzátéve, hogy csak olyanokat ismer.

Mentők pechje

Egy felborult autó miatt állt meg a kaliforniai Derrick DeAnda még tavaly nyáron, észlelve, hogy a sofőr és három gyereke is a kocsiba szorult. Betörte a szélvédőt, és a család megmenekült, de az ő keze felhasadt. A kiérkező mentőktől vizet kért, hogy lemoshassa, s pár hétre rá furcsa e-mailt kapott: kiszámláztak neki 142 dollárt (40 ezer forintot) a palack vízért. Hogy miért ennyit, ő sem értette.

Egy hónapja Munkácson akart egy 34 éves férfi megelőzni egy súlyos tragédiát: két gyerek egy csupasz villanyvezetékkel játszott. A férfit megrázta az áram, amikor elhúzta előlük a vezetéket.

Őfelsége, Rihanna 

Idén áprilisban már 91 éves lett II. Er­zsébet királynő, akit Rihanna minden közösségi oldalán felköszöntött, ugyanis rendkívül tiszteli. De a barbadosi énekesnő csak olyan fotót tett ki, amin ő szerepel, csupán az arca helyére a királynőjét montírozta. Egy-egy képen így Erzsébet meglehetősen alulöltözötten jelent meg.

Happy Szent Istvánt!

Tavaly járt Magyarországon egy forgatás kedvéért a világhírű színész, Josh Duhamel, és Twitter-oldalán március 15-én jókívánságait akarta kifejezni a magyaroknak. Ám az 1848-as forradalom évfordulóját összekeverte államalapító királyunk napjával. „Happy Szent István ünnepe to all my friends in Hungary!” – írta, de jóakaró magyarok figyelmeztetésére hamar korrigálta.

Szexterápia

Durva botrány főszereplője volt 2014-ben egy doktornő Norvégiában. Azzal vádolták, hogy szexet kért az egyik férfi páciensétől a kiírt gyógyszerekért cserébe. A nő több SMS-t is küldött a férfinak, és azzal indokolta felajánlását, hogy csak segíteni akart, mert az illetőnek szexuális gondjai voltak. Ezt végül el is fogadta az egészségügyi kamara.

A jó szíve vitte sírba

Hét ember meghalt, negyvennyolc megsérült a június 3-án, Londonban történt terrortámadásban. Az Iszlám Állam katonái egy furgonnal hajtottak fel a város központi hídjára, majd az autó­ból kiszállva megkéselték, akit értek. A 28 éves Kirsty Boden tragédiája különösen szívszorító: az ausztrál nő elszaladt, de amikor látta, hogy annyi sebesült van, visszament a hídra segíteni. Akkor késelték őt is halálra.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161455_auto_resized.jpg
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714046110
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161333_auto_resized.jpg
life.hu

Lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161374_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Belobogtatta a lengyel elnök az atomfegyverek telepítését, meglepő, honnan érkeztek erre kritikák

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27428_resized.jpg?avcount=1714046110
origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra