A homlokrakodót is felismeri Gyurcsány Ferenc kétéves fia

Mérnök lesz a legifjabb Gyurcsány fiúból? Alig múlt kétéves, de már meg tudja különböztetni a szerszámokat és a munkagépeket a volt kormányfő fia.

Mérnök lesz a legifjabb Gyurcsány fiúból? Alig múlt kétéves, de már meg tudja különböztetni a szerszámokat és a munkagépeket a volt kormányfő fia.

Nem sűrűn fordul elő, hogy egy kétéves gyerek kapcsán már a pályaválasztás kerül szóba egy családban, de Gyurcsány Ferenc fia kivételt képezhet. Marci nemcsak, hogy életkorához képest rengeteget és választékosan beszél (az első szava természetesen a nem volt), illetve húszig számol, de felismeri a különféle műszaki eszközöket, és a nevüket is kimondja. Pedig ezzel sok felnőtt is bajban lehet.

Munkában a gyerek. Tudja a különbséget a csavarhúzók között is

– Hihetetlen, de már meg tudja különböztetni a franciakulcsot a villáskulcstól, a csavarhúzót a csillagcsavarhúzótól. Tudja, mi a különbség a homlokrakodó és a markoló között, és már a párásítót is felismeri a szobájában – mesélte büszkén a Borsnak a volt miniszterelnök. Ám a gyerek nem an­nak köszönheti szakértelmét, hogy sûrûn látogat építkezéseket vagy műhelyeket. Apjával gyakran néznek az egyik internetes videomegosztón olyan rajzfilmeket, amelyek zenés, játékos formában tanítják meg a kicsiket elsőre bonyolultnak látszó dolgokra.

Marci sokat nőtt: ez a kép 2015-ben, születése évében készült

– Tényleg elképesztő szövegei vannak, ez a gyerek rendben lesz – szögezte le Gyurcsány. Marci továbbra is nagyon élvezi a bölcsődét, ahová szülei már korán, tizenöt hónaposan beíratták. Apja szerint ebből sokat profitálhat, hiszen nagyon hamar lesznek társas kapcsolatai a korosztályában és más felnőttekkel. A bölcsődei menzakosztnál azonban Marci sokkal jobban szereti apu főztjét. Kedvence a húsleves és a krumplipüré.