Aktuális

A herevasalás csak hóbort

Török Hanna

Létrehozva: 2015.01.04.

Pénz, egészség, szépség. A legtöbben talán ezt a négyet kívánják szilveszterkor az újévre maguknak. Régen túl vagyunk azokon az időkön, amikor csak nők feküdtek szépészeti műtétre a sebészek kése alá.

Justin Jedlica nem mindennapi figura.

– Tudom, sokan tartanak őrültnek, de én csak az élő Ken baba akarok lenni – nyilatkozta a megszállott férfi, aki mindeddig több mint 30 millió forintot hagyott már a plasztikai sebészek zsebében.

Ha azt kívánnánk feltérképezni, milyen beavatkozásokat vesznek igénybe világszerte a férfiak, akkor elég lenne csak végigböngésznünk a harmincas évei elején járó „műanyag férfi” kórlapját, akinek már csak nagyon kevés testtájékán nincs beépített implantátum, hiszen az elmúlt évtizedben 90 beavatkozáson esett át, s ez idő alatt teljesen átszabatta magát. Tetetett izomemelő implantátumot a fenekébe, a vállába, a karjaiba, ezek közül többet kifejezetten az ő kérésére és az ő testalkatának megfelelően külön neki gyártották le.

Kamu a herevasalás

Egyes kimutatások szerint a szépészeti plasztikai beavatkozások 25-30 százalékát ma már férfiak veszik igénybe. Mindezt igazolták azok a hazai szakemberek is, akiket a Bors e tárgyban megkérdezett. A leggyakoribb természetesen a hajbeültetés, amely a modern FUE-eljárásnak köszönhetően ma már tartós és látványos eredményt hozhat, hiszen a még aktív fejbőrt 2-4 hajszálakat tartalmazó szigetenként emelik ki és helyezik be a már megkopaszodott részre. A legmegdöbbentőbb bevatakozás a férfiak nemi szervéhez kapcsolódik.

– Soha nem engedtem, hogy a szemem körüli ráncaimhoz nyúljanak, ellenben nemrégiben nem kis pénzért kisimíttattam a herezacskómat, mert odalentnem szerettem a ráncokat – nyilatkozta tavaly egy interjújában George Clooney, és ehhez kapcsolódik a legújabb kori magyar celeb, Berki Krisztián hasonló mondata is, mely szerint kivasaltatta a heréjét. Az általunk megkérdezett orvosok szerint ez csak vicc, mert bár elvileg létezhet ilyen eljárás, ám értelme nincs, hiszen a herezacskó azért redős, mert ott öszehúzó-elengedő izmok helyezkednek el.

Ezzel szemben nem puszta hóbort, hanem valóban létezik herebeültetés, amelyre például vele született herehiány vagy betegség miatt kerülhet sor. Ugyanígy lehetséges pénisznagyobbítás, illetve vastagítás is. Utóbbi esetében a test más részéről leszívott zsírréteget bejuttatják a hímvessző alsó részeibe. Kevesen kérik ezt a beavatkozást, még kevesebben kérkednek vele.

Nőies mellű sztárok

Hazánkban a zsírleszívást, fül-, orr-, valamint hasplasztikát veszik a legtöbben igénybe a férfiak közül” – tájékoztatja lapunkat Dr. Pór Ferenc. A népszerű plasztikai sebész szerint az „erősebbik nem” képviselői nehezebben viselik a fájdalmakat és általában jobban is félnek a műtét előtt, mint a nők.
Korosodó színészekről gyakorta keringenek a neten olyan képek, amelyeken a terebélyesedő pocak mellett nőiesen domborodik a férfisztárok melle. Harrison Fordról, John Travoltáról és Arnold Schwarzeneggerről egyaránt készültek már ilyen felvételek. Ez az úgynevezett gynaecomastia, amely állítólag a férfiak 20 százalékát érinti előbb-utóbb, és amelyre kitűnő, ám meglehetősen borsos árú megoldást kínálhat a plasztikai műtét.

Ám Pór doktor szerint ez nem csak az idősödő urakat fenyeg­etheti.

– Olyan sportolók, elsősorban testépítők esetében, akik intenzíven használtak szteroidokat az izomnövelésre, akár 20-30 éves korban is kialakulhat a nőies mell – mondja a sebész. Ilyenkor megnő, kihegyesedik a mellbimbó, és akárcsak a pubertás lányoknál, megduzzad a mell is. Műtéttel mindez jól kezelhető.

Izomnövelés szilikonnal

Hihetetlenül hangzik, de igaz. A férfiaknak is lehet szilijkon mellük, pontosabban mellizmuk. Pór doktor szerint Magyarországon nagyon kevés férfi kér izombeültetést (valójában: szilikonbeültetést az izomrostok közé), amely a mellizmokat emelheti ki látványosan, illetve a vádli vagy az úgynevezett hasizom kialakításában is szerepet kaphat.

A sebész szerint a kockahas úgy is elérhető, hogy az izmok közül kiszívják a zsírt, és így tökéletesen kirajzolódhatnak az addig zsírral fedett részek. 

Mi mennyi?

A legtöbb plasztikai sebészeti klinika kerüli az árlista közlését, hangsúlyozva, hogy az árat az egyén állapotának, illetve igényeinek függvényében tudják majd kialakítani. Az alábbi, férfiakat leginkább érintő listát az általunk megkérdezett orvosok, illetve az ilyen műtéteken átesett paciensektől kapott információi alapján állítottuk össze:

Fülplasztika 220 000–400 000
Orrplasztika 500 000–1 000 000
Zsírleszívás 160 000–700 000
Hasplasztika 500 000 Ft-tól
Nőies mell korrekciója 500 000 Ft-tól­­­­
FUE-hajbeültetés 500 000 Ft-tól (a beültetett hajszigetecskék számától függően) 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144027_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27222_resized.jpg?avcount=1713561610
origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144310_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141618_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142129_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143570_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27220_resized.jpg?avcount=1713561610
origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713561610
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713561610
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: áll az egész autópálya Budapest felé, nagy a baj

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól