A házuk aljából szivárgó méreg miatt haldoklott a 37 éves írónő

Dana Anhalt még csak 37 éves, de már 35 éve folyamatosan beteg és ágyhoz van kötve a penész miatt. Extrém erős fájdalmai voltak és allergiától szenvedett gyerekkora óta, sokáig nem tudták, mitől.

2016-ban azt mondta a New York-i írónő, hogy Lyme-kórban szenved, állapota mégsem javult, sőt, tovább romlott. A fordulatot végül az hozta, mikor a családnak feltűnt a dohos szag a házuk pincéje felől. Kiderült, hogy a mérgező fekete penész burjánzott ott szét. „Egész életemben, a 37 év alatt fokozatosan mérgeződtem meg (…) Majd most hirtelen minden értelmet nyert” – mondta Dana a Mirrornak.

Gyerekkora óta folyamatosan beteg volt Dana: arcüreggyulladás, migrén, streptococcusok, hormonális bajok.

2011-ben már szinte sose hagyta el az ágyát, 2012-re olyan erős izületi és izomfájdalmai lettek, hogy intenzitásuktól folyamatosan hánynia kellett Danának. Komoly allergia alakult ki nála több kémiai anyagra és ételre is, szinte nem tudott mit enni, ami miatt 20-as 30-as éveiben csak 32 kilót nyomott. De a fájdalomcsillapítókra is érzékeny lett, így szinte kibírhatatlan fájdalom gyötörte.

© Facebook

2016-ban aztán végül rájöttek, hogy a bajok okozója a mérgező fekete penész, ami a pincében terjedt szét egy árvíz óta, ami még Dana kiskorában történt.

Mikor kiderült, az orvosok azonnal előírták, hogy keressen egy új lakást Dana és családja. „Azonnal új lakást kellett találnunk, és el kellett hagynunk az összes holminkat, mindent, amit az utóbbi időkben összegyűjtöttünk. Pusztító érzés volt.”