A hangok mondták, hogy ölje meg Pintér Sándort

Sz. Krisztián valóságos vérfürdőt rendezett 2014. november 25-én Százhalombattán. A hangok további gyilkosságokra biztatták.
Sz. Krisztián valóságos vérfürdőt rendezett 2014. november 25-én Százhalombattán. A hangok további gyilkosságokra biztatták.

A fiatalember egy húszcentis késsel gyermekkori barátja szüleit mészárolta le, majd megvárta fiukat, megbilincselte őt és egy éjszakán át fogva tartotta, miközben telefonjával videót készített a holttestekről.

Szóltak a hangok

A férfi tárgyalása szerdán kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken, és Sz. Krisztián meglehetősen furcsa magyarázatot adott tettére. Azt állítja: belső hangok parancsára cselekedett, és a házaspár mellett még több ember – így például Pintér Sándor belügyminiszter – megölését is tervezte. Zavaros történetéből kiderült, hogy a hangok egyszer azt is megsúgták neki az Édes élet című reality nézése közben, hogy a következő jelenetben Berki Krisztián fog szerepelni.

Nem elmebeteg

Az elmeszakértői vélemény szerint Sz. Krisztián nem szenvedett a belátóképességét korlátozó betegségben. Nem kizárható, hogy a hangokról szóló előadás csak a fiatalember védekezésének részét képezi. Sz. Krisztián mindazonáltal elismeri a cselekmény elkövetését, és bűnösnek vallotta magát a bíróságon.

Elvágta a torkát

A férfi különös brutalitással ölt: a 65 éves G. Józsefet nyakon, arcon és mellbe szúrta, feleségének, az 57 esztendôs Ilonának elvágta a torkát, az asszonyon is még számos szúrást ejtett. Sz. Krisztiánt korábban rablásért, súlyos testi sértésért és kábítószerrel visszaélésért ítélték el. A fiatalember 15 éves kora óta drogfüggő, tegnap a bíróságon azt mondta: a heroinon kívül szinte minden szert kipróbált.