A halálba ugrott Kézdy György - videó

Csűrös Karola és Molnár Piroska nem akarja elhinni, hogy öngyilkosságot követett el Kézdy György színművész. A Szomszédok népszerű Virágh doktora egy budapesti kórház ablakából vetette magát a mélybe és azonnal szörnyethalt. Kollégái nyilatkoztak a borsonline.hu-nak.
Csűrös Karola és Molnár Piroska nem akarja elhinni, hogy öngyilkosságot követett el Kézdy György színművész. A Szomszédok népszerű Virágh doktora egy budapesti kórház ablakából vetette magát a mélybe és azonnal szörnyethalt. Kollégái nyilatkoztak a borsonline.hu-nak.

Csűrös Karola mélyen megdöbbent.

– A Borstól értesültem a tragédiáról. Nem akarom elhinni. Néhány éve az utcán találkoztam vele, megkérdeztük egymástól, hogy ki, hogy van. Amikor együtt forgattunk vele akkor sem nagyon tudtunk róla semmit. Nem nagyon avatott be senkit a dolgaiba. Felfoghatatlan ami történt, szavakkal nem lehet leírni mit érzek most – mondta megrendülten a színésznő.

Molnár Piroska nem hisz az öngyilkosságban.

– Nem hiszem el, nem lehetett öngyilkos – mondta a Nemzet Színésze, aki lapunktól értesült a tragédiáról.
– Azt tudom, hogy néhány hete jöttek elő az egészségügyi problémái, ami miatt egy szerepet is át kellett adnia. De ő nem az a típus, aki öngyilkos lesz - tette hozzá Molnár Piroska.

A Bors információi szerint szombatra virradó éjszaka tragikus körülmények között életét vesztette Kézdy György színművész, a Szomszédok című teleregény Virágh doktora. Értesüléseink szerint Kézdy György egy fôvárosi kórházban, a 3-as belgyógyászati osztályon feküdt, szombaton éjszaka az egyik harmadik emeleti ablakon kivetette magát és meghalt.

Megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletét is. Közleményükben azt írták: “Az említett ügyben a haláleset körülményeit a BRFK közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálja. Az elhunyt személyről és a tragédia körülményeiről a vonatkozó jogszabályokra tekintettel egyéb információt nem áll módunkban közölni.”

Telefonon kértünk felvilágosítást a kórháztól is, de a színmûvészt kezelô osztály egyik munkatársa csak annyit közölt: nem nyilatkoznak.

Kézdy György a kórházhoz közel, egy zuglói társasházban lakott. Egyik szomszédja lapunknak elmondta: már hosszú napok óta nem látta a művész urat. A ház lakói arra gyanakodtak, hogy egészségügyi problémái lehettek.

Kézdy György február 14-én töltötte volna a 77. életévét. Tavaly szeptemberben interjút adott az Újbuda tévének, életéről és a színészethez fűződő bennsőséges viszonyáról akkor azt mondta: “A kor az dolgozik, az egészségem nem egyformán jó, de amíg az ember él, addig a színészetet nem tudja abbahagyni, mert az nagyon fontos”.

További részletek és nyilatkozatok a Bors vasárnapi lapszámában.