Aktuális

A gyászoló anya csak egy jelet kért, hogy fia még vele van - kapott

Bors

Létrehozva: 2017.04.04.

A hampshire-i Marie Robinson három évvel ezelőtt vesztette el a fiát tragikus körülmények közt. Jack azért hunyt el, mert elvesztette a csatát az agydaganattal szemben. A négyéves fiú halála nemcsak ikertestvérét, de három nővérét is szüleit is szinte elpusztította. A fiú halálának évfordulójakor édesanyja ellátogatott a fia sírjához és az úton a temető felé, arra kérte fiát, adjon egy jelet, hogy vele van - írja a The Sun magazin. 

Miután megérkezett a temetőbe, leült fia sírjához, erre egy vörösbegy rászállt a lábára. Arra gondolt senki nem fogja neki elhinni neki mi történt, ezért elővette a mobilját és fel akarta venni a jelentet. A madár először megijedt, majd rászállt a sírra, és miután a nő kinyújtotta a kezét, odaszállt. “Gyönyörű vagy, annyira édes vagy” - mondta Robinson a kismadárnak. Hangján már ekkor lehetett hallani, hogy a sírással küzd. 

Milyen hiedelem tartoznak a vöröbegyekhez?

Azt mondják, amikor az ember megpillantja az első vörösbegyet tavasszal, a kívánsága teljesülni fog, de csak akkor, ha a kívánságot még azelőtt végiggondolja, vagy elmondja, mielőtt a vörösbegy elszállna. A vörösbegy bántalmazása nagy vétség, ugyanis a történet szerint e piciny madár apró csőrében serényen hordta a hűs vizet a tisztítótűzben szenvedő lelkek fájdalmának enyhítésére, és eközben – mivel túl közel repült a tűzhöz − pörkölődtek meg a tollai. Azóta rozsdavörösek mellén a tollai. A 16. században még élt az a hiedelem, hogy ha a vörösbegy holttestet talál, mohával, levelekkel és virágokkal takarja be. A vörösbegy megsebesítése, azt jelenti, hogy az elkövető hasonló sebesülésben fog részesülni. A vörösbegy megölése, igen nagy balszerencse.

“Folyton nézett engem, a vállamra szállt, csipkedett finoman, amíg ott volt” mesélte az asszony a Facebookon, miután posztolta a videót. Eddig több mint 8 millió ember nézte meg. Jack Robinson neve sokak számára ismert lehet. A kisfiúért szülei mindent megtettek miután kiderült, nem operálható daganat van az agyában. A gyerek szeretett volna találkozni kedvenc énekesével, Gary Barlow pedig igent mondott és megjelent a kórházban. Ugyanígy tett Matt Smith is, aki még el is énekelte neki a Doctor Who egyik betétdalát. 

Jack azt kérte utoljára a szüleitől, hogy Star Wars témájú temetése legyen. Terence és Marie Robinson ezt is összehozta három különböző adománygyűjtő szervezet segítségével. 

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében