A főrendőr lakását rabolta ki a lúzer páros

Kiemelt ügyként kezelték, ezért hamar elfogták őket. A Papp Károlyt kifosztó párosnak fogalma sem volt róla, kinek az otthonát forgatják fel, évekre rács mögé kerülnek.
Kiemelt ügyként kezelték, ezért hamar elfogták őket. A Papp Károlyt kifosztó párosnak fogalma sem volt róla, kinek az otthonát forgatják fel, évekre rács mögé kerülnek.

Hatalmas rendőri apparátus mozdult rá tavaly nyáron egy lopási ügyre, még DNS-nyomokat is rögzítettek, a cél egyértelműen az elkövetők mihamarabbi elfogása volt. Nos, a nagy igyekezet nem lehetett véletlen, az ügy sértettje ugyanis Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány. Papp XIII. kerületi otthonába az erkélyen át jutottak be a tolvajok, majd onnan négy órát vittek el.

A két fiatalember hamar horogra akadt. Tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróságon S. Kristóf 2 év 4 hónap, K. H. Gábor 1 év 8 hónap börtönt kapott. S. Kristóf azonban súlyosabb árat fizet tettéért, őt korábban többször elítélték felfüggesztett börtönre, most ezeket is le kell ülnie.

– Megbántam a bűncselekményt, a sértettől bocsánatot kérek – mondta az utolsó szó jogán S. Kristóf. Társának az ominózus estén annyi volt a szerepe, hogy letépje a társasház mozgásérzékelő lámpáját és a terepet szemmel tartsa. Mint a tárgyaláson kiderült: a két férfi valószínűleg nem tudta, hogy kinek a lakását veszik célba, a tervük egyszerűen csak annyi volt, hogy mindenképp valamilyen értéket szerezzenek.

A négy ellopott óra ára háromszázezer forint, ezeket S. Kristóf rejtette el, majd elfogása után visszaadta. Majdnem magukkal vitték a főkapitány laptopját is, ám S. Kristóf felfigyelt rá, hogy a szomszédban lámpa gyúlt, ezért a komputert visszadobta a padlóra. Papp Károlyt nem idézték tanúnak, csak értesítést kapott a tegnapi tárgyalás megtartásáról.