A fájdalomtól megkövülve búcsúzott Vivientől édesanyja

Utolsó útjára kísérték ma (szerdán) délután Kakucson a brutális módon meggyilkolt fiatal lányt, M. Vivient.
Utolsó útjára kísérték ma (szerdán) délután Kakucson a brutális módon meggyilkolt fiatal lányt, M. Vivient.

Vivien hamvait a temető kapujában ravatalozták fel, a 15 órakor kezdődő búcsúztatásra már fél órával korábban gyülekeztek a gyászolók. A temetőnél működő virágbolt – a gyilkossággal gyanúsított K. Bálint családjának üzlete – valóban zárva tartott, ahogyan azt előzetesen jelezték is a vevőknek. A temetésre egy mentő is érkezett, nyilván arra az esetre, ha valaki rosszul lenne, illetve rendőrautók is cirkáltak a környéken – jelentette kollégánk a helyszínről.

A szertartás alatt Vivien édesanyja a fájdalomtól szinte kővé dermedve, rezzenéstelen arccal szorongatta férje kezét. A temetésre egyébként nem vitték ki a lány két kistestvérét. A Vivien hamvait tartalmazó urnát délután négykor helyezték végső nyughelyére.

Vivien március 4-én, pénteken egy születésnapot ment ünnepelni a fővárosi Népligetben található szórakozóhelyre. Március 5-én, szombat hajnalban látták utoljára: egy térfigyelő kamera rögzítette, ahogy telefonál a klub előtt – későbbi gyilkosát, K. Bálintot hívta. A fiú kocsival ment Vivienért, ám összevesztek, és Bálint egy vadásztőrrel tizenháromszor megszúrta a lányt, majd a holttestét egy Dabas környéki erdős területre húzta, ahol gallyakkal, falevelekkel és a kabátjával lefedte.