96 késszúrás: Laci jól érzi magát a javítóban

Borzalmas gyilkossággal vádolják a 16 éves fiút, de ő jól érzi magát, sportol és a cigiről is leszokott.
Borzalmas gyilkossággal vádolják a 16 éves fiút, de ő jól érzi magát, sportol és a cigiről is leszokott.

Az egész országot megrázta az a január 25-i gyilkosság, amikor a gyanú szerint egy 14 éves tinilány és 16 éves barátja otthonában agyonszúrta a lány 58 éves anyját. A hírek szerint Vivien és Laci (nevüket megváltoztattuk) 96-szor szúrtak, utána pedig a házban szeretkeztek, másnap iskolába mentek. A fiatalok január végén előzetesbe kerültek, amit most a Szolnoki Járásbíróság hatvan nappal meghosszabbított, vagyis május 29-ig már biztosan a rácsok mögött maradnak.

Jobb a javítóban

Dr. Őrlős Gábor az emberöléssel gyanúsított 14 éves lány meghatalmazott ügyvédje szerint már az előzetes tárgyalás idején sem kezdeményezték a szabadlábra helyezést, amit most sem tettek, így elégedettek a határozattal.

– Eredetileg is azt kezdeményeztük, hogy ne büntetés-végrehajtási, hanem javítóintézetben helyezzék el a védencemet, ez nem változott – tette hozzá.

© Fotó: Bors

Tisztul a kép

Őrlős szerint a 14 éves tinilány azóta is több tanúvallomást tett. – Egyre tisztul a kép az elkövetés körülményeivel kapcsolatban. A fiatalok álláspontja is közeledik egymáshoz – árulta el.

Korábban több jel is arra utalt, hogy a fiatalok egymásra vallanak. Laci édesanyja, Judit a Borsnak azt mondta: nem a fia, hanem a lány szúrt. Az ő ügyvédje, Őrlős pedig azt mondta: ügyfele nem követhette el a gyilkosságot, erre fizikailag alkalmatlan.

© Fotó: Fejér Bálint

Leszokott a cigiről

A két fiatalt egymástól több száz kilométerre helyezték el. Vivient a Rákospalotai Leánynevelő Intézetben, ahol pszichiáterek is vizsgálják. Laci a Debreceni Javítóintézetben van, ahol édesanyja szerint jól érzi magát.

– Dolgozik, tanul, konditerembe jár, sportol. Több csomagot is küldtünk már neki, ezekben főleg édesség, tisztálkodószerek és ruhák vannak. A dohányzásról is leszokott a fiam – mondta a 16 éves fiú édesanyja.