Aktuális

94 év börtönt kértek a 13 gyermekes horror szülőkre

Bors

Létrehozva: 2018.01.19.

Óriási média érdeklődés közepette zajlott január 18-én délután a szörnyeteg szülők első ügyészségi meghallgatása a kaliforniai Riverside megyei hivatalban. A házaspárt biztonsági okokból egy alagúton keresztül, kézi bilincsben szállították az előzetes cellájukból az ügyészségi épületbe.

Az apa, David Allen Turpin és az anya, Louisa Anna Turpin egyaránt ártatlannak vallotta magát az ellenük felhozott mind a 75 vádpontban. A férjet egy hatóságok által kirendelt ügyvéd, David Macher, míg a feleségét a Blumenthal ügyvédi irodát képviselő Jeff Moore védi. “Az ügyészség még nem tájékoztatott minket arról, hogy milyen bizonyítékokkal rendelkeznek. Annyit tudunk, hogy már elkészítettek egy összefoglaló 10 oldalas jelentést” - közölték a védők a meghallgatást követően a The Press-Enterprise munkatársával.

A nyomozók 13 gyermek sérelmére elkövetett kínzással, bebörtönzéssel, éheztetéssel, megalázással vádolják a párt. Az apát ezen kívül meggyanúsították egyik 14 év alatti gyermekének sérelmére elkövetett fajtalankodással is. Az ügyészség óvadékukat időközben 9 millió dollárról 13 millió dollárra - 336,7 millió forintra - emelte fel. Egy-egy millió dollár minden egyes megkínzott gyermekük után. A párt egymástól elkülönítve tartják fogva. A bírósági meghallgatásuk idén február 23-án kezdődik. A per egy évig is eltarthat. Amennyiben a vádak beigazolódnak akkor a pár minimum 94 évre börtönbe kerülhet, de az ügyészek keresik a lehetőségét, hogy letöltendő életfogytiglant kapjanak.

Mike Hestrin megyei főügyész tájékoztatása szerint amikor a nyomozók bekopogtak az ajtón, a szülők levették a láncokat a gyermekekről, de egy 22 éves lányt még megkötözve találtak. A gyermekek elmondták a rendőröknek, hogy évekkel ezelőtt a szüleik büntetésből kezdték el őket megkötözni. Először még kötéllel, majd később láncokkal és lakatokkal. Fogorvosnál soha nem voltak. Amikor a gyermekek nem voltak láncra verve, bezárták őket a szobájukba. A néhány dolog egyike, amelyet a gyermekek csinálhattak, hogy saját újságot írhattak napjaikról maguknak. Ezekből a gyerekek által írt naplójegyzetekből több százat foglaltak le bizonyítékként a hatóságok.

A gyermekek szenvedése 2010-ben kezdődött és egyre brutálisabbá vált azóta. Megtalálásukkor lelkileg és fizikailag is romokban hevertek.  A legidősebb, 29 éves felnőtt lány súlya mindössze 37 kilogramm volt, amikor kiszabadították. A házaspár arra kényszerítette 13 gyermekét, hogy hajnali 5 óráig éberek legyenek, így a nappalokat átaludták. A szülők rendszeresen süteményeket ettek a gyerekeik előtt, miközben azok megalázottan éheztek. A fiatalok naponta csak egyszer ettek és évente kétszer fürödtek. A házaspár legkisebb, két éves gyermeke volt az egyetlen, akit még nem kínoztak és éheztettek.

A házban a rendőrök töménytelen játékot találtak, mindegyiket kivétel nélkül eredeti csomagolásában, bontatlanul. Ez is a gyermekek megalázásának része volt. A Daily Mail beszámolója szerint a horror házban - ahol mindenki édesemnek szólította a másikat - a nyomozók két egészséges, jól táplált máltai selyemkutyát is találtak.  Őket menhelyre vitték.

A gyermekek két éven keresztül tervezték a szökést. Végül egy 17 éves lány mászott ki az ablakon és értesítette a hatóságokat. Nem egyedül szökött ki, de az utcán fiatalabb testvére megijedt a borzalmas következményektől és inkább visszamászott a horror otthonba.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158694_auto_resized.jpg
origo.hu

Igazi titkát csak felülről árulja el ez az apró szicíliai falu

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714072811
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163039_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Donáth Anna: „Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163262_auto_resized.png
metropol.hu

„Felnőtt" – megmutatta kész nővé cseperedett lányát Demcsák Zsuzsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714072811
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett egy utasokkal teli villamos a Krisztina körúton, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152650_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Ez elfogadhatatlan" – balhé a TV2 stúdiójában, majdnem hazaküldték a műsor sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros