9 dolog, amit tuti, hogy apánktól örököltünk

Azok a gének, amelyeket a szüleinktől öröklünk, nagyban meghatározzák a személyiségünket. Ám létezik 9 dolog, amelyet édesapánknak köszönhetünk.

Szemszín

Az az általános nézet, hogy a sötét szemszín a domináns. Vagyis ha bármelyik szülőnek barna szeme van, akkor a gyereknek valószínűleg ugyanolyan lesz. Ám itt jön a csavar! Ha az apának eltérő a szemszíne, mondjuk kék, zöld vagy szürke, a baba mégis inkább ezt fogja örökölni.

Telt ajak

Ez a domináns, és ha az apa rendelkezik vele, akkor várhatóan az utódnak is húsos ajka lesz.

Haj

A szemszín kialakulásának logikája alapján az apa génjei játsszák a fontosabb szerepet. Ez határozza meg a gyerek hajszerkezetét, és ha a családfőnek sötétebbek a hajszálai, akkor a kicsié is olyan lesz.

Humorérzék

Természetesen a humorérzék nem a géneknek köszönhető, de ha az apának jó a humora, a gyerek ebben nő fel, és átragad rá.

Alvási szokások

Lehet, hogy meglepő, de azért, hogy a baba sokat forgolódik, vagy úgy alszik, mint a bunda, is az apa okolható.

Magasság

Amennyiben az apa magas, nagy valószínűséggel a gyereke utol fogja érni. Sőt, ha az édesanya alacsony, de a párja magas, az utód akkor is inkább az utóbbira fog ütni.

Ujjlenyomat

Nincs két ember, akinek egyforma lenne. Hasonlóságot viszont fel lehet fedezni apa és gyermeke ujjvégi barázdái között.

Fogazat

Most már tudjuk, ki hibáztatható a csálén álló fogak, vagy a nagy hézagok miatt. Sőt, a fogszuvasodásra való hajlam is apai örökség.

Gribedli

A mosolygáskor az arcon megjelenő gödröcskéért – amit sokan igazi szexepilnek tekintenek – viszont köszönet jár a felmenőnek.