Aktuális

9 divatos harisnya és cicanadrág

Bors

Létrehozva: 2017.10.18.

Nincs mese, itt a harisnyaszezon. Az ezerféle divatos modell közül választhatunk, és jön egy kakukktojás is.

Fekete harisnyák, kis extrával 

Vékony és erősebb lábon is ez a szín mutat a legjobban harisnyából. Így ezek közül szemeztünk néhányat. Most újra divatos a necc, illetve az a rendkívül szexi modell, amelyen hátul szexi csík fut végig, mint Marylin Monroe-nak. Sőt van olyan darab is, amit egy kis masni díszít.

Alakformáló darabok

Látszólag ez egy egyszerű, öt­ven­denes harisnyanadrág, de a titok a felsőrészén van: lelapítja egy picit a pocakot, és a combokból is optikailag lefarag néhány centit. Hátránya, hogy egész napos viseletre nem annyira kényelmes, ezért inkább csak alkalmakra szűkebb kisestélyik alá ajánljuk.

A pöttyös az igazi

Idén télen tarolnak a fekete alapon sötétebb fekete pöttyös modellek, az egészen apró, diszkrétebbektől, merészebbeknek a nagyobb pettyekkel. Mivel ezek valóban feltűnő darabok, egy egyszerű, egyszínű szoknyával vagy ruhával javasoljuk viselni.

Fekete csipkék 

Az egyik legszexisebb darab ebben a műfajban, de szintén csak alkalmi viseletnek hordjuk inkább. Ha formás a lábunk, bátran viseljük rövidebb szoknyával, ruhával. De az is nagyon dögös, ha csak egy vékony részlet látszik ki a szettünk alól, és a teljes darab csak akkor látszik, ha már le­dobtuk magunkról otthon a ruhát.

Férfiszem nem láthatta

A mai értelemben vett harisnya története a középkorban kezdődik. A nemesek a 14. században kezdtek harisnyát hordani, ez akkor selyemből készült. Ekkor említik először a női harisnyát is, ami azonban abban az időben még a férfiszemek elől rejtegetett ruhadarab volt, amit nem tehettek ki közszemlére. A férfiak harisnyái azonban a reneszánsz idején már a gazdagság jelképeivé váltak, amiket pamutból, gyapjúból, selyemből, angórából készítettek, és változatos színekben viseltek, sokszor hímzéssel is díszítettek. A kötést kézzel végezték, így a kelme rugalmas szerkezeténél fogva nagyon jól illeszkedhet a lábfej és a lábszár formájára. Magyarországon 1894-ben Gyulán már működött egy kis harisnyakötő üzem 36 fővel.

Pókasszony csókja

Hamarosan itt a hallo­ween, lehet, hogy elég, ha beszerzünk egy pókhálómintás csipkeharisnyát, és máris kész a szettünk. Erre a darabra is vonatkozik a szabály: csakis letisztult darabokkal ízléses.

Fekete leggingsek

Sok a vita arról, hogy a leggings, vagyis cicanadrág nadrág-e vagy harisnya. Mi azt javasoljuk, hogy inkább csak hosszú tunikákkal, pulóverekkel viseljük. Fekete bokacsízmával, egy csinos bőrdzsekivel és kötött sapkával nem túlzó, de kellően kényelmes viselet.

Bátrabbak előnyben

A bőrhatású leggingsek is még mindig divatosak idén. Szerezzen be egyet, akár polárbéléssel, ami hidegebb napokon jó szolgálatot tesz. Egy kis őrültség sosem árt!

Ez a legújabb őrület

Alkossa meg egyedi neccharisnyáját! Ez a szezon újabb izgalmas meglepetést tartogat a divatkülönlegességekért rajongóknak: divatos díszítőelemekkel egyedivé alakíthatjuk a saját harisnyánkat. Kis virágokkal, csillagokkal és gyöngyökkel bármilyen neccharisnyát saját ízlésünkre formálhatunk, legyen szó mikro- vagy makroneccről.

Sajnos fogyóeszköz

– Szerénytelenség nélkül, tudom magamról, hogy elég jó lábaim vannak, nincs mit takargatnom, ezért szeretek szoknyában járni – mondja Nyertes Zsuzsa színésznő.

– Szeretem a szép harisnyákat is, de általában mindig egyszínűeket hordok, mivel többnyire mintás ruhákat viselek, és ahhoz jobban passzol. Ha egy típus beválik, általában többet is veszek belőle. A harisnyanadrág sajnos fogyóeszköz, elég, ha megpattan egy szál, a szemfelszedők pedig már sajnos kihaltak. Viszont van két különleges darabom, amiket nagy becsben tartok. Ezek a fellépőharisnyáim: egy testszínű és egy fekete necc, amit csak a színpadra veszek fel.

Férfiakat kérdeztünk: Tetszik a nőkön a harisnya?

Hochholzer Zoltán:

– Attól függ, milyen a lába a nőnek.  Régen csak egyszerűek voltak, abban semmi különös nem volt. 1986-ban Opatijából hoztam az első különlegeset, egy dzsungelmintásat. A barátnőm teljesen oda volt érte, és persze én is. Most már nem nagyon érdekelnek a harisnyás lábak. 

Sebő Szilárd:

– Ha szolid darab, akkor tetszik, a lyukacsos, szaggatott vagy necc már nem. Fontos, hogy a harisnya összhangban legyen a többi ruhadarabbal, mert csak akkor áll jól egy nőn. Amúgy inkább a sportcipős, zoknis felállás jobban tetszik, az lazább. 

Debreczeni Bence:

– Alapvetően nem izgat, de nagyon típusfüggő, hogy kinek melyik áll jól. 

A hosszú lábon jobban állnak az extrém darabok, például a neccharisnya. Egy jó lábon minden jobban érvényesül. A szépet kiemeli, a kevésbé csinos lábat rontja.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140220_auto_resized.jpg
origo.hu

Keményen nekimentek Berki Mazsinak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27179_resized.jpg?avcount=1713444315
origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138507_auto_resized.jpg
vg.hu

Ingatlan-kisajátítás: áll a bál Józsefvárosban – előkerült egy videó, ami mindent megváltoztat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138611_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27185_resized.jpg?avcount=1713444315
origo.hu

Undorítóan zaklatta a veronai buszbaleset halottjainak hozzátartozóit egy férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109457_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Óriási felháborodást válott ki a Tesco legújabb lépése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713444315
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713444315
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135679_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megállították a forgalmat az 5-ös főúton, nagy a baj

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UVRAEPj92Rde_reGPCrh9iaTrDIK_5_6dA-lS3Set-0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1MGEzMWU5ODljMTRlNTg4MTE3ZmYyMjI4ZjBlOTk3.jpg
Házborzongató

Rommá égett a fiatal szerelmesek háza - Nyolcadik hónapban lévő kismama és párja maradt otthon nélkül

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/unOv5ayKkWjYdvGJze0GYnDOOo7N4uZBfbD7h8RnrKc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QzYWUyMzBkYzFmNzRhYzRiN2EwZWM0NjM4ZWRmMThm.jpg
dugó

Kilométeres torlódás Budapestnél - ma sem könnyű munkába jutni