8 tipp, amivel át tudja vészelni a telet

Amikor a hideg utcán átfagyva gyalogolunk valahová, egy idő után már csak egy pohár tea vagy egy forró fürdő lebeg a szemünk előtt. Vannak azonban más módszerek is arra, hogy gyorsabban átmelegedjünk.
Amikor a hideg utcán átfagyva gyalogolunk valahová, egy idő után már csak egy pohár tea vagy egy forró fürdő lebeg a szemünk előtt. Vannak azonban más módszerek is arra, hogy gyorsabban átmelegedjünk.

A hőmérséklet napok óta nem nagyon kúszik fel a plusz tartományba, egyre türelmetlenebbül várjuk a tavaszt. Mutatunk néhány tippet, amelyekkel
könnyebben vészelhetjük át a nedves, hi­deg időt.

1. Kézmelengető zsebibabák: készítsünk puha flanel vagy gyapjú anyagból maroknyi bucikat! Tömjük ki azokat vattával, hogy kellemes tapintásúak legyenek! Rakjunk belőlük a télikabát zsebébe, hogy akkor is átmelegítse valami a kezünket, ha nincs rajtunk kesztyű. Csak dugja zsebre a kezét, és séta közben markoljon rá a melengető babákra!

2. Párátlanító és csúszásgátló macskaalom: bosszantó, amikor a kocsiba ülve az hátráltatja az indulást, hogy olyan párás az ablak, hogy nem látunk ki rajta vagy annyira jeges a kocsi alatt az út, hogy még a parkolóból sem tudunk kiállni. Ezeken segít a szilikátos macskaalom. Kevesebb pára tapad meg az ablakon, ha a szélvédő üveg elé helyez néhány maréknyi almot valamilyen vízáteresztő anyagba varrva. Ez magába szívja a kocsiban lévő nedvesség nagy részét. A gumik elé kiszórt alom pedig annyi tapadást biztosít az autónak, hogy a jeges úton is el tudunk indulni.

3. Lábmelengető talpbetét: Vágjon ki a lábméretéhez passzoló talpbetétet puha gyapjúból, és helyezze a cipőjébe! Még jobban megtartja a meleget és a nedvességet sem engedi át, ha alufóliát helyez alá.

4. Bőrvédelem: Az ajakbalzsam nemcsak a szánkat, hanem a kéz bő­rét is védi, ráadásul mérete miatt még egy farmerzsebben is elfér. Ha a hidegtől már nagyon kiszáradt a keze, akkor könnyen kirepedezhet a bőre. Ilyenkor kenje be az ajakbalzsammal, ami vastagabb és zsírosabb réteget von rá, mint egy kézápoló krém, így a hidegben is jobban véd.

5. Toroknyugtató házilag: Könnyen elkészíthető és kizárólag természetes összetevőkből áll a köhögést csillapító és felmelegítő ital. Hámozzon meg és szeleteljen fel egy körülbelül 4-5 centis gyömbért! Erre folyasson annyi felmelegített mézet, hogy ellepje! Mielőtt kanalaz belőle, adhat hozzá egy kis forró vizet. Ha nagyon fáj a torka, menjen orvoshoz!

6. Kettő az egyben sütés: Az dobja fel igazán a napot, ha a hidegből hazaérve friss sütemény vár vagy mi magunk készíthetjük el. A finom édesség sütésének még egy jó oldala van: a sütés még inkább felmelegíti a lakást. Miután elkészült a süti, hagyja nyitva a sütő ajtaját, hogy a meleg levegő kiáramolhasson rajta.

7. Szép haj a sapka alatt is: Sokan azért nem szeretnek sapkát hordani, mert zsíros hatású lesz alatta a hajuk. Erre megoldás, ha szárazsampon-spray-t hord magával, amivel bárhol gyorsan felfrissítheti a frizuráját.

8. Jégmentes: Megúszhatja, hogy az indulást az autó ablakainak jégmentesítésével kezdje, ha előző este befújja azokat egy rész víz és két rész ecet keverékével.