600 ezret követelnek a termékbemutatón átvert nénitől

Átvételi elismervény helyett hitelszerződést írattak alá a gyanútlan nyugdíjassal. Mindene rámehet.
Átvételi elismervény helyett hitelszerződést írattak alá a gyanútlan nyugdíjassal. Mindene rámehet.

Csúnyán rászedték az idős Anna nénit egy tavalyi jászberényi termékbemutatón, ahol a nyugdíjas asszonynak esze ágában sem volt vásárolni. A budapesti cég képviselőjének mégis sikerült ügyeskednie, így Anna nénitől ma már közel hatszázezer forintot követelnek.

– Elmentem a termékbemutatóra, ahol mindenki kapott egy cetlit – kezdett bele egy éve tartó kálváriájába Anna néni. – Azt mondták, akinek ötössel kezdődő szám van a cetlijén, az jelentkezzen. Jelentkeztem, a terem hátuljába hívtak, ahol közölték, nagyon szerencsés vagyok, megnyertem a fődíjat. – A nyugdíjas asszony hiába szajkózta, nem tart igényt a párnából, paplanból, talpstimulátorból és edényekből álló csomagra, a férfi addig erőskö­dött, mire rátukmálta Anna nénire a holmikat, amiket még aznap ki is szállítottak a házához.

– Később felhívtam a céget, azt mondták, lemondhatok a holmikról. Postán vissza is küldtem mindent.
Ezután jött a feketeleves. Anna nénivel – tudtán kívül – átvételi elismervény helyett hitelszerződést írattak alá. A kisbetűs részben az állt, ha az asszony megtartja a nyereményt, fizetnie kell, de tizennégy napig van lehetősége lemondani és visszaküldeni a holmikat. Az idős néni ebből a határidőből kifutott, így a céggel leszerződött bank hitelezte meg a 390 ezer forintot. A pénzintézet viszont most már kamatostul követeli vissza a hitelt, ami mára hatszázezer forint körüli összegre rúg.

– Ekkora összeget nem tudok kifizetni – mondta könnyes szemmel Anna néni, aki feljelentést is tett az ügyben, de el­utasították. – Én nem tartozom senkinek! Engem becsaptak!

A nyugdíjas asszony most az igazolásra vár, ami bizonyítja, ő visszajuttatta a nyakába sózott nyereményt a cégnek. – Fogalmam sincs, mi lesz, azt viszont tudom, hogy ez a hercehurca rettenetesen kikészített, az egészségem is teljesen ráment.