50 milliót buktak Győziék

Gáspárék mangalicatelepén a család becslése szerint ötvenmillió a kár, a rendőrség hónapok óta nyomoz.
Gáspárék mangalicatelepén a család becslése szerint ötvenmillió a kár, a rendőrség hónapok óta nyomoz.

A Gáspár család a soproni és bábolnai telephely után Nagyszentjánoson is akart egyet létesíteni, és most – ahelyett, hogy há­romezer mangalica új otthonáról írnánk – újabb rendőrségi nyomozásról szólnak a hírek.

Sokan biztosítási csalásra gyanakszanak, de Gáspár Zsoltitól (balra) tudjuk, hogy nem voltak biztosítva az ellopott értékek © Bors

– Már tavasszal nyitott volna a telep, de édesanyánk elvesztése miatt tolódott – mondta a tulajdonos, Gáspár Zsolti. – Két-három hónapja vettük észre, hogy a telepről minden eltűnt. Teljesen automatizált volt, számítógéprendszerrel, automatikus tisztító-, etető-, itatógépekkel. Régi bányászotthonok is vannak a területen, oda költöztettünk egy embert, akinek se munkája, se otthona nem volt. Neki kellett volna vigyáznia mindenre. Most mit mondjak? Feljelentést tettünk – magyarázta Győzike testvére.

Kérdésünkre azt is hozzátette: feltehetően a rendőrökben is felmerült a gyanú, talán sosem voltak gépek a telepen, és biztosítási csalással állnak szemben. Zsolti azonban mindenkit megnyugtat. – Nem, sajnos nem volt biztosításunk. És törvénytisztelő emberek vagyunk. Amikor Győzike adótartozása volt a téma, azt megírták, hogy börtönt kapott. Azt azonban azóta sem, hogy befizette a tartozását – magyarázta.

A Gáspár család ugyanakkor reménykedhet, hiszen a rendőrség tájékoztatása szerint nyomoznak az ügyben. „A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A kárérték pontos megállapítása jelenleg szakértők bevonásával folyamatban van” – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Ugyanakkor egyelőre tényleg rejtély, hogy kelhetett lába észrevétlenül mindennek, hiszen a család szerint minimum tizenöt kamion kellett ahhoz, hogy meglovasítsák a berendezést.