42 szöggel a fejében fog focizni Mason

Ryan Mason idén januárban bajnoki meccsen ütközött Gary Cahill-lel, amibe kis híján belehalt. A 26 éves focista koponyáját 14 lemez és 42 kapocs tartja össze. De ő vissza akar térni.
Ryan Mason idén januárban bajnoki meccsen ütközött Gary Cahill-lel, amibe kis híján belehalt. A 26 éves focista koponyáját 14 lemez és 42 kapocs tartja össze. De ő vissza akar térni.

A Hull City játékosa azonnal tudta, hogy baj van, akkorát csattant a feje, amikor Cahill-lel összefejelt, hogy mindenki megijedt. A társai is látták, hogy kell a gyors segítség, mert az arcának jobb oldala azonnal lebénult. Már a pályán alig tudták a hordágyra helyezni őt az egészségügyiek, majd a kórházba szállítás után egyből megműtötték, 61 perccel a baleset után már operálták. A paddingtoni St. Mary kórházban elvégzett operáció során 14 fémlemezt és 42 kapcsot helyeztek a koponyájába, ezek tartják össze a ripityára tört részt. Dicséret illeti a csapatorvos Mark Wallert, aki tudta, hogy erre a sérülésre a paddingtoni kórház van a legjobban felkészülve.

A kis híján végzetes baleset idén januárban történt

– Azt mondták az orvosok, hogy ilyen sportsérülést még sosem láttak – mondta Mason a TalkSportnak.

Azonnal tudták, hogy baj van, lebénult az arcának a jobb fele

– Olyan volt, mintha autóbalesetet szenvedtem volna. Nem tudtam felállni, nem tudtam kinyitni a számat, a karomat nem tudtam mozgatni, azt hittem, hogy végső mozdulatlanságra vagyok ítélve. Akkor álmomban sem hittem volna, hogy valaha a visszatérésen fogok gondolkozni. Az első sikerét az jelentette, hogy meg tudott inni egy pohár narancslevet egyedül. Akkor kezdett nagyobb álmokat dédelgetni, például azt, hogy újra tud majd járni.

A kórházban természetesen meglátogatta Cahill és több játékos a saját csapatából, illetve a Chelsea-ből, sőt Petr Cech kapus is, aki hasonló balesetet szenvedett 2006-ban, és azóta is egy speciális fejvédőben játszik.

– Amikor a mentőbe raktak, láttam a szerelmemet, Rebeccát, ahogy rohan, plusz egy kutyát egy kisfiút és egy kislányt – folytatta Mason.

Rebecca végig szerelme mellett állt

– Szürreális látvány volt, de ma már tudom, hogy van jelentősége. Rebecca most hat hónapos terhes, és egyből tudtam, hogy lányunk lesz, mert az utolsó képkockán, amit láttam, a kislány nagyobb volt, mint a fiú. Ami a karrieremet illeti, tudom, hogy a legjobb éveim most jönnek. Hiszek a visszatérésben, és abban, hogy újra jól fogok játszani.