Aktuális

40 év után ismerte fel Péter a gyerekgyilkost

D. P.

Létrehozva: 2018.08.13.

<p>Tévéműsorból, már felnőttként tudta meg Péter, hogy aki kisfiúként üldözte, valójában egy gyilkos. Őt is megölhette volna.</p>

Érezte, hogy követik

Péternek gyermekként rémálmai voltak, de az azóta eltelt évtizedek alatt is sokszor kísértette egy ijesztő, sápadt arc. Tizenhárom éves volt, Budán élt a családjával. A suliból hazafelé egy férfi elkezdte követni. 

– Egy másik iskolával szemben álldogálva a Déli pályaudvar közelében szúrt ki. Visszanéztem a szemem sarkából, azonnal éreztem, hogy követ – kezd bele a Borsnak a hajmeresztő történetbe az ötvenes évei elején járó férfi.

– Gyorsabbra vettem a tempót. Nem volt senki az utcán, ezért nem lett volna értelme kiabálnom. Csak a pár méter elő­nyömnek és a gyorsaságomnak köszönhettem, hogy nem ka­pott el, de egészen hazáig kö­vetett. Hihetetlen szerencsém volt, mert megtévesztette, hogy a házunkban nemcsak a lépcső­házból nyíltak lakások, hanem az udvarban is volt három. Egy pillanatra szem elől té­vesztett, felment az első emeletre, és mire meglátott a magasföldszinti ajtónk előtt, édesapám szerencsére ajtót nyitott nekem.

Tévében látta újra

– Nagyon elszánt lehetett, mert még ekkor sem tágított. Úgy tett, mintha a szomszédhoz szeretne becsöngetni. Apám aztán kiment, de a férfi ekkor meglódult, és apu nem tudta elkapni – mondja Péter, aki a történtek után később sok járókelőben vélte felfedezni tá­madóját. Az eset olyan traumát okozott a vékony, törékeny, ezért a koránál kicsit fiatalabbnak tűnő fiúnak, hogy többet nem mert azon az útvonalon hazamenni. A rejtélyes idegen szőrén-szálán eltűnt, majd a senkivel össze nem téveszthető, falfehér arca egy tévéműsorból köszönt vissza Péterre majdnem negyven évvel később. Pár éve gyermekgyilkossági ügyekről beszélgettek az egyik bűnügyi mű­sorban egy 80-as években hí­ressé vált nyomozóval, aki a felvételek közben lapozgatta régi ügyei aktáit. 

– Egyszer csak ott volt az az arc, amit ezer közül is felismernék, hiszen az ajtónk előtt nézett a szemembe majdnem 40 éve – mondja most is döbbenettel Péter. A műsorból nem derült ki, kicsoda pontosan a férfi. Ám a Borsnak ko­rabeli újságcikkek és egy újabb fotó alapján sikerült azonosíta­nia a kopott, barna kabátos idegent: egy kegyetlen gyerekgyilkost a nyolcvanas évekből.

Egy fiút elkapott 

Kiderítettük: a férfit Bencsik Lászlónak hívták, és 1982 januárjában megfojtott egy 8 éves kisfiút egy tízemeletes újpesti panelház tetőkijáratánál. Minden bizonnyal a barna kabát alapján sikerült elkapni, amit Péter üldözésekor is vi­selt. A büntetett előéletű 32 éves férfi áldozatának nem volt akkora szerencséje, mint Péternek. Az ugyancsak iskolából ha­zafelé tartó Tamást leszólította, a kisfiú pedig beleegyezett, hogy Bencsik hazáig kísérje. A beteges férfi beszállt vele a liftbe is, Tamás sorsa pedig megpecsételődött. 

Csípős

Péter túlélte, a gyilkost kivégezték, de 40 évnyi rémálom mégis nagyobb büntetésnek tűnik. És már nem lehet visszacsinálni. Huszti Zoltán

Az újpesti gyermekgyilkost halálra ítélték és kivégezték, így Péter szerencsére nem is találkozhatott volna vele többet.

Ő azonban egészen eddig nem tudta, és rengetegszer kísértette az a be­esett, érzelmek nélküli arc. Azóta nem tud szabadulni a tudattól, ő lehetett volna a következő áldozata.

Halálra szurkálta

Abban az időszakban két másik szörnyű gyerekgyilkosság is történt a fővárosban, mindkettő Budán, ahol Péterék is éltek. 1976-ban a budai Várnál Miskei Imre megölte M. Katalint. Gyilkosát kivégezték. Csakúgy, mint három évvel később Molnár Henriket, aki halálra szurkált egy 13 éves diáklányt és életveszélyesen megsebesített egy 15 éves kisfiút.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091585_auto_resized.png
origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711701912
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17052438_auto_resized.jpg
life.hu

Csillagjegyek, akik nem tudnak leállni: állandóan rágódnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091194_auto_resized.jpg
hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090909_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17087829_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711701912
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091191_auto_resized.jpg
travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711701912
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/HIf_0xuUVsMIc5wXgbn4ug5SYgYu5e8W1LvNPHBoRSg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2YzQyNTM5ZDA2MjRkMjA4NWQzMTE2NzYzYjZiZjNj.jpg
Óraállítás

Ezt még gyorsan mindenkinek meg kéne csinálnia, mielőtt átállítjuk az órát!