4 új recept a méhlepény elfogyasztására

méhlepény
PUBLIKÁLÁS: 2014. május 15. 17:00
Nem csak a depresszió leküzdésére jó a placenta, más benne lévő fantasztikus lehetőségeket is ki lehet használni. Négy recept azoknak, akik nem kapszulaként akarják bekapni az világ egyik legértékesebb tápanyagát.
Bors

Egyre nagyobb teret hódít a kapszulaként forgalomba hozott szárított placenta - írja a Daily Star. Az utóbbi időkben azonban ezek a receptek a legfelkapottabbak a placentaevők körében:

Ha meg akarja inni, ezeket turmixolja össze: 1 görög joghurt, 1 banán, 1 marék eper, egy kis vanília, méz és placenta. Ha hozzáad még némi quinoát és lenmagot, akkor maximalizálni tudja az omega-3, illetve a fehérje mennyiségét.

Ha olaszosra akarja venni a figurát, fogyassza el egy pizzán. Mindent úgy kell csinálni, mint egy hagyományos pizzánál, csak a hús helyett placentát használjon. Olívaolajon egy kis fokhagymával meg kell sütni, fűszerezni pedig édesköménnyel meg oregánóval és paprikával érdemes. Az ínyencek le is darálhatják és lasagne-ba is tehetik.

Ha minél előbb szeretné elfogyasztani a méhlepényt, mert nemsokára tönkremegy, akkor csak vágja fel kockákra és pirítsa meg serpenyőben. Ezt bagett mellé egy kis paradicsomszósszal tálalva kiváló.

Ha nagy társaságot szeretne megkínálni a méhlepényével, akkor a pástétom a legjobb megoldás. Süsse meg a méhlepényt, majd tegyen hozzá salotta- és fokhagymát és kenyérrel kínálja.
 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.