4,5 milliót keresett havonta a Németországban megölt magyar prostituált gyilkosa

Kedd óta folynak a tárgyalások a magyar prostituált M. Noémi, azaz Nelly tavaly novemberi meggyilkolásának ügyében. A 25 éves nővel a vád szerint stricije, a 20 éves B. Richárd végzett 81 késszúrással a németországi Chemnitzben, akit januárban kaptak el végül a magyar rendőrök Nyíregyházán.

B. Richárd a bíróság előtt elmondta, egyszerre három-négy nőre „vigyázott”, amivel havonta 15 ezer eurót, azaz 4,5 millió forintot keresett. Három autója van, egy BMW 635, egy hármas BMW és egy Suzuki.

A bíró, Michael Mularczky a férfi nyakában lógó keresztre mutatva azt mondta: „Gondolok Istenre. Egyébként is jó szívem van.”

A thai bokszot űző Richárd 11 éves kora óta az alkohol rabja (akár két üveg viszkit is megivott naponta), majd 14 évesen elkezdett drogozni, kristályt használni. „Ha féktelen vagyok, akkor katasztrófa történik” – mondta a Bild beszámolója szerint.

Noémivel november elején végzett a férfi

Noémi gyilkosa a nőt annak lakásában lakásban kaszabolta le, 81 vágással végzett vele, melyből 45-öt a fejére és a nyakára mért. A mészárlás után több cigarettát is elszívott, lezuhanyzott, és magához vett 400 eurót és két aranygyűrűt.

Aztán még azon az estén elment két másik prostituálthoz is, az egyiknek az egyik arany gyűrűvel akart fizetni, és a kést is megmutatta nekik. „Azt itt hagyhatod” mondta az egyik prosti, „majd szeletelünk vele kolbászt”.

B. Richárd januári elfogásakor © police.hu

B. Richárd nem fűzött semmit a vádirathoz, anyját kérte bekéretni tanúként, és előleget kért, hogy Magyarországról elutazhasson hozzá. Az államügyész viszont azt mondta: „Az utazás nem lehet probléma, három autóval a garázsban”.

Büntetése attól függ, hogy miként könyveli el őt a bíróság: akár életfogytiglanit is kaphat, de fiatala kora miatt a maximális büntetése 15 év is lehet.