30 év után keresi olasz szerelmét Ilonka

Romantikus Filmbe illő történet látott napvilágot, amelyről Renáta számolt be az interneten.
Romantikus Filmbe illő történet látott napvilágot, amelyről Renáta számolt be az interneten.

Éppen a Andrássy úton volt dolga, amikor egy nyugdíjas asszony egy címhez kért útbaigazítást tőle. Ilonka egy fordítóirodát keresett, Renáta pedig meg is mutatta neki a helyes irányt. Annyira megsajnálta azonban a nehezen mozgó asszonyt, hogy úgy döntött, elkíséri úti céljához.

A pesterzsébeti lakásában egyedül élő Ilonka útközben elmesélte, hogy egy levelet szeretne olaszra lefordíttatni, ugyanis egy harminc éve nem látott régi ismerőst keres. Egészen pontosan az egykori szerelmét, egy Luigi névre hallgató olasz férfit, akivel évtizedekkel ezelőtt egy horvátországi nyaraláson találkozott, de azóta sem látták egymást. Az asszony reméli, hogy nem történt vele semmi baj. Noha a levél tartalmát bővebben nem részletezte, annyi bi­zonyos, hogy a most nyolcvan év körüli férfi annak idején egy olasz kisvárosban, Varesében élt. Ilonka a lefordított levelet szeretné eljuttatni az egyik varesei plébániára, amire reméli, hogy mielőbb sor kerülhet.

Az otta­niaktól azt kéri, hogy az üzenetet tegyék ki a templom ajtajára, hátha valaki felismeri élete nagy szerelmét. A történetre rengetegen felfigyeltek, az erről szóló bejegyzést pedig néhány nap leforgása alatt közel tízezren meg is osztották. Sőt mi több: az összefogás hatására már az egyik helyi újság is beszámolt róla.

A vásznon összejöttek

Ilonka valószínűleg egy percig sem mond le Luigiról, ha megnézi a Levelek Júliának című romantikus filmet. Ebben egy Veronába látogató újságírónő, Sophie egy ötven éve írt szerelmes levélre bukkan. Komoly kutatómunka árán végül sikerül megtalálnia az időközben megöregedett párt, akik ezt követően együtt élik le hátralévő életüket.

Kapcsolódó jegyzetünket itt találja.