“3 évig éltem egy sorozatgyilkossal - tudtam, hogy én leszek a következő áldozata”

Brutális sérülésekkel találtak rá saját otthona küszöbén Delia Balmerre. Az asszonyt saját barátja próbálta kivégezni: egy baltával és egy késsel esett neki. A férfi előtte már végzett egy barátnőjével: neki egy csatornából kerültek elő a testrészei. Ugyanígy járt egy másik nő is - évekkel később. Noha a szadista John Sweeney-t még 2002-ben négyszeres életfogytiglanra ítélték Balmer brutális bántalmazása kapcsán, a nő csak most mert megszólalni a nyilvánosság előtt a történtekkel kapcsolatban.

John Sweeney első áldozata a 33 éves Melissa Halstead volt. A nő feldarabolt testére 1990-ben bukkantak rá Rotterdamban, azonban akkor még nem tudták a férfihoz kötni a gyilkosságot. Mára azonban bizonyos: Sweeney egy darabig járt a nővel, akit - miután szakítottak - fél Európán át üldözött. Végül Hollandiában akadt a nyomára, ahol kivégezte, majd megszabadult a holttesttől.

Ezt követően ismerkedett meg Balmerrel, akivel három évet töltöttek el együtt Londonban. A nő azt követően vetett véget kapcsolatuknak, hogy szadista párja 48 órán át kínozta és többször megerőszakolta. A férfit akkor őrizetbe vették, majd amikor óvadékkal kiengedték, megkereste Balmert, hogy végezzen vele. Brutálisan bántalmazta, majd magára hagyta meghalni. Mindez nem sokkal 1994 karácsonya előtt történt.

Ezután hat évig menekült a zsaruk elől. Ez idő alatt szintén végzett egy nővel: Paula Fields feldarabolt teste ugyancsak egy csatornából került elő, méghozzá Észak-Londonban.

Tudta, hogy feldarabolják és megölik

John Sweeney a 48 órás bántalmazás során bevallotta partnerének, Delia Balmernek az első gyilkosságát. A nő később rátalált a férfi táskájára, amiben csupa olyan szerszámok sorakoztak, amik egy gyilkosság kellékei lehetnek. “Előre tudtam, hogy meg fog ölni. Azt gondoltam: tesz valamit. Darabokra fog vágni - csak úgy, mint Melissát. Amint rájöttem, hogy kiengedték, tudtam, hogy eljön értem” - emlékezett vissza a felismerésre Delia. Sajnos nem tévedett. Sweeney valóban felkereste. Először egy baltával esett neki, majd mellkason szúrta. A nő csodával határos módon túlélte, ám egy ujját elvesztette - valamint a mellkasában azóta is jelen van a késelés okozta fájdalom.

“Láttam, amint elrepül az egyik ujjam, és azt gondoltam: Ennyi volt. Nem akarok tovább élni. Nem akarom a dühöt és a fájdalmat. Egyáltalán nem voltam boldog, amikor magamhoz tértem az intenzíven” - mesélte a nő, aki valójában úgy érzi, Sweeney akkor végzett vele - olvasható a Mirror cikkében.

“Amíg szabadlábon volt, mindenkinek azt mondtam: nem félek többé, mert ez már nem én vagyok. Féltem és rémült voltam, amíg egész voltam. De a támadás után már túl késő volt: nem érdekelt - meg akartam halni. Nem akartam ebben a testben élni. Sweeney azt akarta, hogy kínok közt haljak meg, és teljesül a vágya. Kínok közt fogok meghalni - testi és lelki kínok közt egyaránt” - árulta el Delia Balmer, aki évtizedekkel a brutális támadás után nyílt csak meg.

Most azonban többszörösen: amellett, hogy napilapoknak is beszél az esetről, halálközeli élményét, valamint a szadista sorozatgyilkos mellett eltöltött éveket egy könyv formájában adja közre.

Sweeney-t végül két gyilkosságért valamint a gyilkossági kísérletért ítélték el - ugyanakkor a hatóságok sejtik, hogy legalább további három barátnőjét hasonlóképp végezte ki - az ő testük azonban sosem került elő.