„27 évig éltem fájdalomban, ők nem fognak” - írta az anya, és megölte két gyerekét

Szörnyű tettet hajtott végre egy amerikai nő, aki mentális betegségén nem tudott úrrá lenni, egyik rossz pillanatában ezért úgy döntött, nem tud tovább élni. Sajnos Carla Lopez-Mejia magával vitte a túlvilágra két gyermekét is, a részletekben rejlő kérdésekre a héten lezárult rendőrségi nyomozás adott választ - írja a Chicago Tribune.

A McHenry megyében élő nő agya január 10-én borult el végleg, gyógyszereket adott be gyerekeinek, majd megfojtotta őket. Ezequielt és húgát, Arianát az ágyukban találták meg, mindketten plüssállatokat öleltek, ágyuk mellett pedig a család kutyája strázsált.

A nő szörnyű tette után lement a konyhába, ahol búcsúlevelet írt, majd felakasztotta magát. Az eset akkor derült ki, amikor a gyerekek egyik barátja látogatóba érkezett, és az ablakon át látta, hogy egy test lóg a plafonról.

„Az emberek ítélkezni fognak, jobb, ha tudják, mindennél jobban szeretem a gyerekeimet. Minden, amit akartam egy család volt, szeretet és biztonság, ám egyikből sem jutott” - írta búcsúlevelében az anya.

A nő egy bankban dolgozott, ahol a munkatársak tisztában voltak a depressziójával, állandó szorongásával. Lopez-Mejia élete azután változott meg, hogy tavaly elvált a férjétől, majd megismerkedett egy férfival, de kapcsolatuk nem bizonyult tartósnak. A vizsgálatok során a férfi azt mondta, hogy a tragédia megelőzhető lett volna, de nem foglalkoztak elegen a fiatalasszony lelki problémáival.

A nő állítólag egy nappal az öngyilkossággal végződött kettős gyilkosság előtt üzenetet váltott férjével a gyerekek fogorvosi vizsgálata miatt, ám alig három óra múlva már a netet böngészte, hogy tájékozódjon a legkevésbé fájdalmas gyilkossági, öngyilkossági módszerekről.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!