24-szer verte fejbe fejszével a feleségét, de a bíróság szerint nem akarta megölni

Egy melbourne-i rendőr élete egyik legrosszabb helyszínének nevezte, amit látott egy bevásárlóközpontban, ahol egy férfi egy fejszével 24 csapott le feleségére. Egyszer még a koponyacsontjába is beleakadt a nőnek a fejsze, de a férfi ezután is folytatta, miután nagy erővel kihúzta belőle. A nőnek eltört a koponyája, a keze, valamint megsérült a lába és az arca is a bevásárlóközpont szépségszalonjában történt támadásban. Rengeteg heg maradt rajta, egy az arcán csúfítja el.

© Google Maps

Eredetileg emberölési kísérlet miatt kellett felelnie a bíróság előtt, végül ezt lefokozták, és csak szándékosan elkövetett súlyos testi sértés miatt ítélték el, azt ugyanis beismerte a tárgyalásokon. Pedig számos szemtanú tanúsította, hogy a férfi meg akarta gyilkolni feleségét.

Egy a szépségszalon mellett dolgozó nő például óúgy nyilatkozott a bíróságon, hogy ő több mint egy tucatszor látta lesújtani a férfit. „Beleszorult a fejébe az egyik, úgyhogy erőszakkal kellett kirántania” – mondta.

Képünk illusztráció © police.hu

A szerencsétlenül járt feleség férjéről a bíróság előtt azt mondta, hogy egy erőszakos és féltékeny iszákos. A férfi pedig azzal védekezett, hogy azért követte el, mert felesége egy másik férfival tartott fent viszonyt. Egy levelet is küldött a Legfelsőbb Bíróságnak, melyben azt írta, a férfiaknak „nincs hatalma” Ausztráliában, és „mindig a nők nyerik a játszmát” – idézte a Daily Mail.