Aktuális

22 év után ismerte el a pedofil: megölte a hatesztendős kislányt

Kiss Boglárka

Létrehozva: 2019.01.12.

<p>Az első perctől gyanakodtak a férfira, de nem volt bizonyíték. Beismerő vallomása most pontot tehet a brutális gyilkossági ügy végére.</p>

Sorsfordító fejlemény történt az 1990-es évek egyik leghírhedtebb gyermekgyilkossági ügyében! Egy börtönben ülő férfi állítja: 1996. december 26-án ő ölte meg a coloradói gyermekszépségkirálynőt, JonBenét Ramsey-t, akinek a holttestére családi házuk pincéjében találtak rá. A tragédiával először a lány anyját, majd bátyját, végül az apját vádolták, ám kellő bizonyíték hiányában nem született ítélet.

Ám huszonkét évvel a tragédia után most megoldódni látszik az ügy. A börtönben ülő, 45 éves amerikai férfi, Gary Oliva levélben vallotta be: ő ölte meg a kislányt! A Daily Mail megszerezte az iratot, amelyeket Oliva egykori diáktársának, Michael Vailnek címzett, s amelyben beszámolt tettéről.

„Láttam, ahogy megcsúszik, s széthasad a feje, végignéztem a halálát. Baleset volt.”, áll a levélben. Olivát 2016-ban tartóztatták és csukták le tíz évre, miután 335 darab, gyermekekről készült pornográf felvételt találtak a telefonján. A legfiatalabb fotóalany mindössze hat- éves volt. Éppen annyi, mint amennyi JonBenét a tragédiakor.

„Sosem szerettem annyira senkit, mint JonBenétet. Kérlek, higgy nekem. Senkihez sem hasonlító gyermek volt”, írta egykori osztálytársának Oliva, akit egy ideje már gyanúsítottként tartottak számon, 2000-ben le is tartóztatták, ám nem találtak DNS-egyezést a helyszíni mintával. 

„Teljesen megváltoztatott engem, minden gonoszt kiűzött belőlem. Csak egy pillantás a gyönyörű arcára, a ragyogó bőrére, az isteni testére – és rájöttem, milyen rémes dolog gyermekek életét kioltani. Az én hibámból halt meg, de baleset volt.”

Oliva már egy ideje levelezett Michael Vaillel, akinek régóta célja volt lebuktatni őt. A férfi a Daily Mailnek elárulta: az első pillanattól kezdve Olivára gyanakodott.

– Azon az estén, 1996. december 26-án felhívott engem. Zokogott és azt mondta: bántott egy kislányt. Mikor másnap megláttam JonBenét halálát a címlapokon, rögtön tudtam, ő tette. Most már írásos bizonyítékom is van – szögezte le a férfi. A rendőrség vizsgálja a dokumentumot.

Családtag vagy betörő a tettes?

Számos teória született a kislány halálát illetően, akinek holttestéről kimutatták: a gyilkosság előtt megerőszakolták és betörték a koponyáját. Az egyik szerint a gyilkosságot JonBenét autista bátyja, az akkor nyolcesztendős Burke követte el. Korábban bántalmazta már őt, egy alkalommal golfütővel arcon vágta, s húga nemi szervét is többször megsebesítette. A szülők menteni akarták a fiút, az apa egy garrotte nevű kivégző eszközt ácsolt össze, egy lécre fektette és kötötte a lányt, így ujjlenyomat hagyása nélkül tudták volna mozgatni a holttestet. Az anyuka rendőrségi bejelentése szerint ugyanis a kislányt váltságdíj fejében elrabolták. Az édesanya 2006-ban, a halálos ágyán azt vallotta: a férje erőszakolta és gyilkolta meg a lányt. Bizonyítékok híján nem ítélték el az apát. 2006 augusztusában egy 41 éves általános iskolai tanár, John Mark Karr tett vallomást, miszerint bedrogozta, megerőszakolta, majd megölte a kislányt, de erre sem volt bizonyíték.

Maddie-t máig hiába keresik

A 2007-ben eltűnt brit kislány, Madeleine McCann esete máig rejtély. Maddie nem sokkal a negyedik születésnapja előtt tűnt el egy portugáliai apartmanból. Szülei állítása szerint elrabolták őt, ám a nyomozás eredményei szerint a kislány meghalt a házban, ezután vitték el onnan. Négy hónappal később megtalálták Madeleine vérnyomait bérelt kocsijukban. Az édesanyát gyanúsítottá nyilvánították, ám az ügyet azóta sem zárták le.

Tavaly júliusban egy skóciai nyaralás kezdetén veszett nyoma a hatéves Alesha MacPhailnek. Néhány órával később találták meg holtan, a vizsgálat szerint megerőszakolták, majd meggyilkolták. Egy 16 éves fiút vádolnak a tettel, ő ártatlannak vallja magát.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166358_auto_resized.jpg
origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27560_resized.jpg?avcount=1714387211
origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173344_auto_resized.png
metropol.hu

„A mai adást egy szomorú hírrel kell kezdenünk” – kiderült, Tót Gergő halt meg a Balatonnál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173134_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Félelmetes videó jelent meg az orosz pilóták kegyetlen pusztításáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168699_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714387211
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714387211
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714387211
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/r3NXLRrpfh66m0JEBBPhHUDa8abtwec-BijRnEAsZNU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RkNzNmMWVlZTg4YjQxNzFhNzVlNjI5ZjI1ZDZjZjYz.webp
Tragédia

Megszúrta tanulótársát egy lány a Szent István Király Általános Iskolában - Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/w7EwFR-H92vN778V1xnmxCzC8c081eAt3bUIeaMmE58/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzIxM2FjZTkxYWI1ZDRmMzU4ZDRiMTYzYmRlNTcyYmZi.webp
Remény

Négy nap alatt bénult le Livi – nem adja fel a gerincvelő-gyulladással küzdő kislány