Aktuális

21 éves hacker szerepel az amerikai halállistán

Bors

Létrehozva: 2015.08.12.

Még csak huszonegy éves, de máris az amerikai védelmi minisztérium halállistáján szerepel a brit Dzsunaid Huszein.

Az amerikai kormány azt feltételezi, hogy a fiatal férfi az Iszlám Állam hackerekből álló csoportjának, a Kiber Kalifátusnak a vezetője. Huszein számítógépes zseni, három éve azért került rácsok mögé Angliában, mert személyes információkat lopott az egykori munkáspárti miniszterelnöktől, Tony Blairtől. A férfinak a Pentagon biztonsági rendszerét is sikerült feltörnie idén januárban. Két éve menekült Szíriába, hogy a szélsőséges szervezetben harcoljon.

A fiatal férfi családjával együtt hagyta el Európát. Nagy-Britanniában, Birminghamben élt, ahol megismerkedett a nála huszonnégy évvel idősebb feleségével, a negyvenöt éves Sally Jonesszal. A nő egykor egy punk-rock zenekarban énekelt és gitározott. Sallynek van egy tízéves fia is, mind a ketten áttértek az iszlám vallásra, és követték Huszeint Szíriába. A nő állítólag az Iszlám Állam női harcvonalának a vezetője. A fiatal férfit és feleségét Mr. és Mrs. Terrorként ismerik. A pár a gyerekkel Moszulban él, legalábbis erre következtetnek abból, hogy a férfi gyakran onnan jelentkezik be a közösségi oldalán.

Az amerikai hatóságok szerint Huszeinnek köszönhető az Iszlám Állam online radikalizálódása. Ráadásul valószínűleg a férfi kürtölhette világgá, amikor két, Iszlám Államot támogató fegyveres tüzet nyitott májusban Texasban egy kiállítás biztonsági őrére. Huszeinnek kapcsolata lehetett az egyik fegyveres támadóval.

A hacker több fenyegető üzenetet is közzétett az interneten, amiben arról ír, hogy a Fehér Házon vagy a brit miniszterelnöknek otthont adó, londoni Downing Street 10-en a terrorszervezet lobogója fog lengeni, Huszein ezeket tekinti megsemmisítendő célpontnak. Többször írt arról is, hogy kifosztja az angol bankokat és az amerikai élelmiszerközpontokat, s az összegyűjtött zsákmányt a Közel-Kelet országainak adja. Korábban nyilvánossá tette amerikai katonák telefonszámát és fényképét is.

A fiatal hacker a Pentagon halállistáján a harmadik helyen szerepel, csak az Iszlám Állam vezetője és a szintén brit származású hóhér, Dzsihádi John előzi meg.

Magyarország helyett Orobpa

A BBC újságírója, Andrew Hosken hosszú ideig tanulmányozta az ISIS nevű szervezetet, és tapasztalatai szerint a terrorcsoport öt éven belül átvenné és kiterjesztené a hatalmat Spanyolországtól Kínáig. Hosken szerint erre nem lennének képesek, de leírása alapján jó úton haladnak. Hétlépéses módszert követnek, és az első kettőt (Amerika felhergelését és Tunézia turisztikai pontjainak tönkretételét) már sikeresen elvégezték. Megjelent nemrégiben egy térkép, melyen egyes területek arab nevet kaptak. A Balkán és vele együtt Magyarország is az Orobpa nevet, aminek jelentése nincsen, és az arab nyelvben a p betű nem is létezik. Lehet azonban, hogy egy furcsán kiejtett változata az arab Euruba szónak, amely Európát jelent.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161462_auto_resized.jpg
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714081810
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163656_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Benyújtotta lemondását Ukrajna mezőgazdasági minisztere

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714081810
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144894_auto_resized.png
lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros